Vianočka s mandľami a hrozienkami - fotopostup

Recept Vianočka s mandľami a hrozienkami - fotopostup

Pridal: Kvietok278, 2.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočka, Vianoce, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Recept Vianočka s mandľami a hrozienkami - fotopostupRecept Vianočka s mandľami a hrozienkami - fotopostup
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čo by to boli Vianoce bez vianočky. Robievate ju aj vy na štedrovečerný stôl? Táto je vynikajúca a jemná.

FOTKA OD VÁS
Recept Vianočka s mandľami a hrozienkami - fotopostupRecept Vianočka s mandľami a hrozienkami - fotopostup

Pridal: Kvietok278, 2.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočka, Vianoce, Pečivo

SUROVINY

1/2 kgpolohrubá múka
125 gmaslo
100 gkryštálový cukor
42 gdroždie
25 ghrozienka
25 gmandľové lupienky
2 ksžĺtok
na potieranievajce
2,5 dclmlieko
1/2 lyžičkysoľ
z 1 citrónacitrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Urobíme kvások (droždie + mlieko + trocha cukru).
  2. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť cca 1,5 hod. Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 9 rovnakých kúskov.
  3. Urobíme "valčeky" a splietame vianočku, najprv zo 4, potom z 3 a zo 2, ktoré naukladáme na seba. Nadol ide zo 4, naň uložíme zo 3 a na vrch ide zmotaný zo 2, ktorý založíme.
  4. Necháme na papieri na pečenie ešte podkysnúť cca 10 min, potrieme vajíčkom, ozdobíme mandľami a zafixujeme špajdlami.
  5. Pečieme prvých 10 min na 210 stupňov so zaparením (1,5 dcl vody na spodok plechu), ďalších 10 min na 190 stupňov a dopekáme na 170 stupňov cca 30-40 min. Na záver posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť