Vianočka s hrozienkami a posypaná mandľami

Recept Vianočka s hrozienkami a posypaná mandľami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bez vianočky by to dnes ráno snáď ani nešlo... Tento rok som skúsila opäť iný recept a táto síce nie je nadýchaná ako pierko, ale pekne vláčna a voňavá, proste ako od mamičky. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

600 ghladká múka
140 gkryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
štipkamuškátový kvet
1/2 bal.citrónová kôra
250 mlvlažné mlieko
30 gčerstvé droždie
120 grozpustené maslo
1 ksvajce
hrozienka namočené v rume
sekané mandle
na potretievajce
na posypmandle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto zamiesené a vykysnuté v pekárni. Nechala som prebehnúť celý cyklus (90 minút) a potom ešte ďalšiu hodinu a pol kyslo cesto zatvorené v pekárni.
  2. Potom som rozdelila na 9 dielov, vyváľala "hady" a uplietla vianočku klasicky zo štyroch, troch a dvoch prameňov.
  3. Nechala som kysnúť ďalšiu hodinu a pol v igelite.
  4. Potom som potrela celú vianočku rozšľahaným vajcom, posypala sekanými mandľami a piekla 1 hodinu na 160 stupňov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť