Venčeky z odpaľovaného cesta

Pridal: NajLucka, 19.1.2021
Kategorie: Cestá, Odpaľované cesto, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Niečo pre náročnejších maškrtníkov. Odpaľované cesto, vanilkový krém. Mňamka!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 19.1.2021
Kategorie: Cestá, Odpaľované cesto, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
2,5 dclvoda
80 gHera
160 ghrubá múka
4 ksvajce
štipkasoľ
na vymastenie plechutuk
Náplň:
5 dclmlieko
80 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový cukor
2 bal.Zlatý klas
200 gmaslo
- Vodu, soľ, Heru - privedieme do varu. Do vriaceho pomalým prúdom pridávame múku a za stáleho miešania povaríme na okraji sporáku, kým sa nám nezačne vytvárať povlak na hrnci. Do vychladnutého cesta postupne po jednom zamiešame / môžeme aj mixérom / vajíčka a dôkladne vypracujeme na hladké cesto.
- Z cesta pomocou vrecka striekame na plech kolieska. Striekame je ďalej od seba, inak sa zlepia a nebudú pekné. Pečieme ich v horúcej rúre (200 stupňov) a keď venčeky narastú teplotu trošku stiahneme (170 stupňov) a dopečieme. POZOR, rúru počas pečenia neotvárať.
- Po vychladnutí rozrežeme na polovicu jemným zúbkovaným nožom.
- Krém: Z uvedených surovín okrem masla uvaríme hustý puding a po vychladnutí ho pomaly primiešavame do rozmixovaného masla a miešame na najnižšej rýchlosti, aby sa nám krém nezrazil.
- Naplníme venčeky a posypeme práškovým cukrom. Najlepšie sú keď aspoň hodinku oddýchnuté v chladničke. Dobrú chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Věnečky z odpalovaného těsta.
KOMENTÁRE K RECEPTU