Venčeky z odpaľovaného cesta

Recept Venčeky z odpaľovaného cesta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niečo pre náročnejších maškrtníkov. Odpaľované cesto, vanilkový krém. Mňamka!

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

2,5 dclvoda
80 gHera
160 ghrubá múka
4 ksvajce
štipkasoľ
na vymastenie plechutuk

Náplň:

5 dclmlieko
80 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový cukor
2 bal.Zlatý klas
200 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu, soľ, Heru - privedieme do varu. Do vriaceho pomalým prúdom pridávame múku a za stáleho miešania povaríme na okraji sporáku, kým sa nám nezačne vytvárať povlak na hrnci. Do vychladnutého cesta postupne po jednom zamiešame / môžeme aj mixérom / vajíčka a dôkladne vypracujeme na hladké cesto.
  2. Z cesta pomocou vrecka striekame na plech kolieska. Striekame je ďalej od seba, inak sa zlepia a nebudú pekné. Pečieme ich v horúcej rúre (200 stupňov) a keď venčeky narastú teplotu trošku stiahneme (170 stupňov) a dopečieme. POZOR, rúru počas pečenia neotvárať.
  3. Po vychladnutí rozrežeme na polovicu jemným zúbkovaným nožom.
  4. Krém: Z uvedených surovín okrem masla uvaríme hustý puding a po vychladnutí ho pomaly primiešavame do rozmixovaného masla a miešame na najnižšej rýchlosti, aby sa nám krém nezrazil.
  5. Naplníme venčeky a posypeme práškovým cukrom. Najlepšie sú keď aspoň hodinku oddýchnuté v chladničke. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť