Venčeky z falošného odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom

Recept Venčeky z falošného odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najskôr som tomu receptu neverila, no po vyskúšaní som zmenila názor. Cesto je síce netradičné, ale chuťovo rovnako skvelé ako klasické odpaľované. Krém je tvarohový a je naozaj famózny. Určite vyskúšajte. Z 3 vajíčok vykúzlite až 40 kusov venčekov. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

150 ghladká múka
350 mlvoda
150 gmaslo
3 ksvajce
1/4 lyžičkysoľ

Krém:

200 mlsmotana na šľahanie
170 gtvaroh
100 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Keď sa maslo rozpustilo, pridáme štipku soli a múku, Miešaním vypracujeme jednotné cesto, ktoré preložíme do misky a necháme mierne vychladnúť.
  2. V druhej miske vyšľaháme vajíčka a pomalým prúdom za stáleho mixovania ich pridávame k mierne vychladnutej múčnej hmote. Vyšľahané cesto získalo hladkú konzistenciu.
  3. Preložíme ho do cukrárskeho sáčku so zdobiacou špičkou a na plech stiekame malé kôpky. Plech vyložíme papierom na pečenie.
  4. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov.
  5. Vložíme venčeky (vždy pečieme iba po jednom plechu) a pečieme 10 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Upečené venčeky vyberieme a necháme vychladnúť.
  6. Tvaroh vymiešame s cukrom a primiešame vyšľahanú šľahačku. Naplníme venčeky a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť