Veľkonočný mazanec bez použitia droždia

Pridal: Mineralka, 10.3.2021
Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V obchodoch je ťažko zohnať či už sušené, alebo čerstvé droždie, preto som vyskúšala upiecť mazanec bez droždia. Bol fantastický, šťavnatý a zároveň krehký. Bez žiadneho kysnutia, takže bol hotový oveľa rýchlejšie. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Mineralka, 10.3.2021
Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
250 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
75 gmaslo
1/2 bal.vanilkový cukor
1 ksvajce
250 gtvaroh
40 gmandle nasekané
100 mlmlieko
na potretievajce
podľa chutihrozienka
podľa chutirum
- Ak chcete do mazanca pridať hrozienka, nezabudnite ich vopred namočiť do rumu alebo do teplej vody.
- Múku preosejeme do misky, pridáme prášok do pečiva, maslo izbovej teploty, prisypeme vanilkový cukor, rozbijeme jedno väčšie vajíčko, pridáme aj tvaroh a nasekané mandle.
- Všetko spolu mixérom vypracujeme do kompaktnej hmoty, pridáme 100 ml mlieka a krátko premiešame.
- Z hmoty vytvarujeme bochník. Vrch prekrojíme do tvaru kríža, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 20 minút.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Velikonoční mazanec bez použití droždí.
Myslíte, že kdybych chtěla použít špaldovou mouku, tak by to bylo také 250g? děkuji Mirka
zkuste přidat méně, špaldová mouka je jiná :)