Veľkonočný mazanec bez použitia droždia

Recept Veľkonočný mazanec bez použitia droždia

Pridal: Mineralka, 10.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V obchodoch je ťažko zohnať či už sušené, alebo čerstvé droždie, preto som vyskúšala upiecť mazanec bez droždia. Bol fantastický, šťavnatý a zároveň krehký. Bez žiadneho kysnutia, takže bol hotový oveľa rýchlejšie. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 10.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

250 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
75 gmaslo
1/2 bal.vanilkový cukor
1 ksvajce
250 gtvaroh
40 gmandle nasekané
100 mlmlieko
na potretievajce
podľa chutihrozienka
podľa chutirum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ak chcete do mazanca pridať hrozienka, nezabudnite ich vopred namočiť do rumu alebo do teplej vody.
  2. Múku preosejeme do misky, pridáme prášok do pečiva, maslo izbovej teploty, prisypeme vanilkový cukor, rozbijeme jedno väčšie vajíčko, pridáme aj tvaroh a nasekané mandle.
  3. Všetko spolu mixérom vypracujeme do kompaktnej hmoty, pridáme 100 ml mlieka a krátko premiešame.
  4. Z hmoty vytvarujeme bochník. Vrch prekrojíme do tvaru kríža, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Myslíte, že kdybych chtěla použít špaldovou mouku, tak by to bylo také 250g? děkuji Mirka

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

zkuste přidat méně, špaldová mouka je jiná :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť