NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Baránok Veľkonočný baránok/jahňa
Veľkonočný baránok/jahňa
Recept Veľkonočný baránok/jahňa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   24.11.2020

Veľkonočný baránok/jahňa

Zvyknete na Veľkú noc piecť baránka/jahňa? Klasika je klasika, preto vyskúšajte tento tradičný veľkonočný recept. Ešte minulého roka som si kúpila formu na veľkonočného baránka a musela som hneď vyskúšať nejaký recept. Vyskúšala som jeden a zlyhal, tak som hľadala nový a tento je fantastický. Baránka som piekla asi 5-krát a ani raz sa nestalo, že by nevypadol z formy celý alebo aby po upečení spadol. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potrebovať:

150 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 ks
citrónová kôra
1 lyžica
rum
štipka
soľ
1 ks
vajce
100 g
hladká múka
100 g
polohrubá múka
1 lyžička
jedlá sóda

Ďalej budeme potrebovať:

3 lyžice
mlieko
1 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo vymiešame so štipkou soli, s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Pridáme vajíčko a šľaháme, kým nedostaneme krémovú hmotu, do ktorej následne pridáme oba druhy múky spolu s jedlou sódou, rum a kôru z citróna.
  2. Vajíčko vymiešame s mliekom a vanilkovým cukrom - pridáme do pripravenej hmoty. Dôkladne spojíme a pripravené cesto nalejeme do pripravenej formy, ktorú sme vopred vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme v dolnej tretine rúry pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
  3. Upečeného baránka/jahňa necháme vychladnúť a následne ho posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár