Veľkonočný baránok/jahňa

Recept Veľkonočný baránok/jahňa

Pridal: Triniti, 24.11.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Baránok, Múčniky, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zvyknete na Veľkú noc piecť baránka/jahňa? Klasika je klasika, preto vyskúšajte tento tradičný veľkonočný recept. Ešte minulého roka som si kúpila formu na veľkonočného baránka a musela som hneď vyskúšať nejaký recept. Vyskúšala som jeden a zlyhal, tak som hľadala nový a tento je fantastický. Baránka som piekla asi 5-krát a ani raz sa nestalo, že by nevypadol z formy celý alebo aby po upečení spadol. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 24.11.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Baránok, Múčniky, Veľká Noc

SUROVINY

Budeme potrebovať:

150 gmaslo
150 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 kscitrónová kôra
1 lyžicarum
štipkasoľ
1 ksvajce
100 ghladká múka
100 gpolohrubá múka
1 lyžičkajedlá sóda

Ďalej budeme potrebovať:

3 lyžicemlieko
1 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vymiešame so štipkou soli, s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Pridáme vajíčko a šľaháme, kým nedostaneme krémovú hmotu, do ktorej následne pridáme oba druhy múky spolu s jedlou sódou, rum a kôru z citróna.
  2. Vajíčko vymiešame s mliekom a vanilkovým cukrom - pridáme do pripravenej hmoty. Dôkladne spojíme a pripravené cesto nalejeme do pripravenej formy, ktorú sme vopred vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme v dolnej tretine rúry pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
  3. Upečeného baránka/jahňa necháme vychladnúť a následne ho posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť