Veľkonočný baránok/jahňa
Zvyknete na Veľkú noc piecť baránka/jahňa? Klasika je klasika, preto vyskúšajte tento tradičný veľkonočný recept. Ešte minulého roka som si kúpila formu na veľkonočného baránka a musela som hneď vyskúšať nejaký recept. Vyskúšala som jeden a zlyhal, tak som hľadala nový a tento je fantastický. Baránka som piekla asi 5-krát a ani raz sa nestalo, že by nevypadol z formy celý alebo aby po upečení spadol. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Budeme potrebovať:
150 gmaslo
150 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 kscitrónová kôra
1 lyžicarum
štipkasoľ
1 ksvajce
100 ghladká múka
100 gpolohrubá múka
1 lyžičkajedlá sóda
Ďalej budeme potrebovať:
3 lyžicemlieko
1 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor
- Maslo vymiešame so štipkou soli, s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Pridáme vajíčko a šľaháme, kým nedostaneme krémovú hmotu, do ktorej následne pridáme oba druhy múky spolu s jedlou sódou, rum a kôru z citróna.
- Upečeného baránka/jahňa necháme vychladnúť a následne ho posypeme práškovým cukrom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Velikonoční beránek/jehně.
KOMENTÁRE K RECEPTU