NajRecept.sk Dezerty Múčniky Veľkonočné maslové sušienky
Veľkonočné maslové sušienky
Recept Veľkonočné maslové sušienky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Dvě v troubě Dvě v troubě    ·   13.3.2021

Veľkonočné maslové sušienky

Sušienky sú také veselšie, jarné a veľkonočné, ak sú ozdobené. Samozrejme ich môžete nechať tak, ako ich po upečení vytiahnete z rúry (my to tak máme najradšej), ale pre ostatné je tu možnosť, že na sušienky dajú marcipán alebo poťahovú hmotu - ale pozor na tryskové deti, poťahovky sú presladené. Autor: Dve v rúre.

Suroviny
150 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
250 g
polohrubá múka
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
1/4 lyžičky
soľ
marcipán/poťahová hmota
potravinárska farba
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do svetlej peny a potom do nej pridajte vajce.
  2. V inej mise spolu zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Do maslovej peny postupne pridávajte múku s kypriacim práškom a spracujte na vláčne cesto. Zabalené vo fólii ho nechajte aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
  3. Cesto rozvaľkajte na múkou posypanej pracovnej ploche na výšku asi pol centimetra. Vykrajujte rôzne tvary pripomínajúce jar alebo Veľkú noc a preneste ich na plech s papierom na pečenie. Plech vložte ešte na ďalších 20 minút do chladničky. Sušienky pečte asi 12 minút v rúre predhriatej na 170 stupňov. Potom ich nechajte vychladnúť na kovovej mriežke.
  4. Zdobenie: Marcipán/poťahovku zafarbite a rozvaľkajte na tenko na ploche posypanej práškovým cukrom a formičkami z neho vykrajujte rovnaké tvary, ako u sušienok. Upečené sušienky zľahka navlhčite štetcom namočeným vo vode a jemne na ne pritlačte vykrojený marcipán.
  5. Ak by ste chceli pre deti upiecť tieto sušienky a nechcete si vyčítať nejaký ten cukor, alebo ak sú vaše milé deti po cukre ako tryskové, môžete cukor nahradiť nejakým sirupom. Javorový, datľový alebo kokosový ... Záleží už len na vás.

Zdroj: Dve v rúre

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár