Veľkonočná vajíčková tlačenka

Recept Veľkonočná vajíčková tlačenka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už ste premýšľali, čo budete pripravovať tohto roku na Veľkú noc? Ja som skúšala už v dostatočnom predstihu vajíčkovú tlačenku, ktorú som robila aj minulého roka, ale vtedy mi nevyšla podľa mojich predstáv, pretože som zabudla vyložiť formu potravinárskou fóliou a nechcelo mi to vyjsť z formy ani po vyhrážkach :D Tak som to tento rok vyskúšala aj s fóliou a vyšlo to jedna radosť. Určite vyskúšajte, pridať môžete aj hrášok, alebo mrkvu, alebo aj kukuricu, záleží len na vašej chuti. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 gšunka
1 hrnčekzavarená uhorka
1 hrnčekzavarená kapia
kúsoktvrdý syr
7 ksvajcea
1 lyžicaocot
štipkakorenie
1 hrnčektatárska omáčka
1 bal.želatína

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka som uvarila klasicky, natvrdo. Po vychladnutí ich zbavíme škrupiny a nadrobno ich pokrájame.
  2. Do misky s vajíčkami pridáme nastrúhané uhorky, nadrobno nakrájanú kapiu, šunku, nastrúhaný syr (môžete pridať aj hrášok alebo mrkvu, ja nepridávam, u nás doma hrášok veľmi nejde).
  3. Do hrnca dáme pol litra vody, vložíme plátky želatíny (celý balík alebo aj viac, ak viac, tlačenka bude pevnejšia, treba skúšať). Pridáme asi 1/3 pohára šťavy z uhoriek, ocot a štipku korenia. Ohrejeme a počkáme, kým sa želatína rozpustí. Keď máme želatínu rozpustenú, rozvar necháme mierne vychladnúť.
  4. Do mierne vychladnutého rozvaru pridáme tatársku omáčku a premiešame. Pridáme do vajíčkovej zmesi a premiešame.
  5. Pripravíme si formu srnčieho chrbta. Formu vyložíme potravinárskou fóliou a nalejeme hmotu. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie, ak tlačenku pripravíte večer a necháte ju celú noc tuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť