NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Veľkonočná tlačenka a aspik Veľkonočná vajíčková tlačenka
Veľkonočná vajíčková tlačenka
Recept Veľkonočná vajíčková tlačenka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   14.3.2021

Veľkonočná vajíčková tlačenka

Už ste premýšľali, čo budete pripravovať tohto roku na Veľkú noc? Ja som skúšala už v dostatočnom predstihu vajíčkovú tlačenku, ktorú som robila aj minulého roka, ale vtedy mi nevyšla podľa mojich predstáv, pretože som zabudla vyložiť formu potravinárskou fóliou a nechcelo mi to vyjsť z formy ani po vyhrážkach :D Tak som to tento rok vyskúšala aj s fóliou a vyšlo to jedna radosť. Určite vyskúšajte, pridať môžete aj hrášok, alebo mrkvu, alebo aj kukuricu, záleží len na vašej chuti. Autor: Karambola

Suroviny
200 g
šunka
1 hrnček
zavarená uhorka
1 hrnček
zavarená kapia
kúsok
tvrdý syr
7 ks
vajcea
1 lyžica
ocot
štipka
korenie
1 hrnček
tatárska omáčka
1 bal.
želatína
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka som uvarila klasicky, natvrdo. Po vychladnutí ich zbavíme škrupiny a nadrobno ich pokrájame.
  2. Do misky s vajíčkami pridáme nastrúhané uhorky, nadrobno nakrájanú kapiu, šunku, nastrúhaný syr (môžete pridať aj hrášok alebo mrkvu, ja nepridávam, u nás doma hrášok veľmi nejde).
  3. Do hrnca dáme pol litra vody, vložíme plátky želatíny (celý balík alebo aj viac, ak viac, tlačenka bude pevnejšia, treba skúšať). Pridáme asi 1/3 pohára šťavy z uhoriek, ocot a štipku korenia. Ohrejeme a počkáme, kým sa želatína rozpustí. Keď máme želatínu rozpustenú, rozvar necháme mierne vychladnúť.
  4. Do mierne vychladnutého rozvaru pridáme tatársku omáčku a premiešame. Pridáme do vajíčkovej zmesi a premiešame.
  5. Pripravíme si formu srnčieho chrbta. Formu vyložíme potravinárskou fóliou a nalejeme hmotu. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie, ak tlačenku pripravíte večer a necháte ju celú noc tuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár