Tvarohový veľkonočný baránok

Recept Tvarohový veľkonočný baránok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tvarohový baránok, ktorý nesmie chýbať u nás doma na veľkonočnom stole. Stále sa potom doma naťahujeme, kto ho nakrojí, pretože každému sa veľmi nechce ukrojiť baránkovi hlavu alebo zadoček. Je to také celkom vtipné, ale chuťovo je tak fantastický, že som dostala na neho chuť i práve teraz, aj keď je ešte celkom dosť pred Veľkou nocou. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 ghera
3 ksvajce
250 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicacitrónová kôra
250 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
250 gtvaroh mäkký
Nutella
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu baránka a poriadne ju vymastíme tukom a vysypeme múkou. Ja som si kúpila silikónovú formu, tak som ju nemusela ani vymazávať a baránok z nej krásne vypadol.
  2. Heru alebo maslo, už čo použijete, vyšľaháme s cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou do peny. Pridáme žĺtky a ešte šľaháme, aby sme dostali krásne nadýchanú hmotu, do ktorej pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Pridáme polovicu múky, do ktorej sme pridali aj prášok do pečiva a premiešame už len vareškou. Pridáme tvaroh, znovu premiešame a pridáme nakoniec aj druhú časť múky s práškom do pečiva.
  4. Premiešame, naplníme formu a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme na 160 st. asi 50 minút. Vyklápame až po úplnom vychladnutí ako bábovku.
  6. Oči a nos som urobila z nutelly a poprášila som ho práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť