NajRecept.sk Dezerty Múčniky Tvarohový múčnik s kávovou vôňou
Tvarohový múčnik s kávovou vôňou
Recept Tvarohový múčnik s kávovou vôňou
NajLucka NajLucka    ·   16.2.2021

Tvarohový múčnik s kávovou vôňou

Tvarohový múčnik s kávovou vôňou. Autor receptu: Naďa

Suroviny

Na cesto (1 hrnček = 250 ml):

2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnčeka
olej
2 ks
vajce
1 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
kakao
1 lyžica (v sypkom stave)
rozpustná káva

Na krém:

500 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
4 lyžice
kryštálový cukor
500 g
tvaroh
125 g
maslo
4 lyžice (nemusí byť)
rum

Na polevu:

2 kelímky
kyslá smotana
150 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny okrem kakaa a kávy premiešame v kompaktnú hmotu. Pekáčik (25 x 35 cm) vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Polovicu cesta nalejeme do plechu. Do zvyšnej polovice pridáme kakao a kávu a premiešame. Pokiaľ bude cesto príliš tuhé, šupneme tam panák rumu :-))). Potom tmavým cestom prelejeme to svetlé a obráteným koncom varešky zľahka premiešame, aby sme získlali pekné mramorovanie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 st. asi 15 až 20 minút. Na mriežke necháme úplne vychladnúť.
  2. Puding uvaríme podľa návodu na obale. Pridáme cukor a do horúceho pudingu dáme maslo. Stiahneme z plameňa a miešame, kým sa nám maslo úplne nerozpustí. Pridáme tvaroh, rum a vyšľaháme do hladkého krému. Krém pridáme na chladný korpus a stierkou alebo cukrársku kartou pekne uhladíme.
  3. Čokoládu nalámeme do misky a necháme rozpustiť v mikrovlnej rúre. Ihneď pridáme kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Pracujeme rýchlo, pretože to veľmi rýchlo tuhne. Polevu navrstvíme na krém a všetko dáme vychladiť a zatuhnúť do chladničky.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Komentáre k receptu
janka.879    ·   27.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Výborný

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár