Múku zmiešame s práškom do pečiva a rukami vymiešame s maslom. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Spojíme a poriadne vymiešame do guľôčky cesta. Zabalíme do mikroténového vrecka a dáme odležať do chladničky na 30 minút.
Na náplň vyšľaháme v mixéri všetky ingrediencie do hladka. Na vrchnú penovú plnku si vyšľaháme bielka s cukrom.
Vyberieme cesto z chladničky, valčekom ho vyvalkáme a preložíme do formy na pečenie (priemer formy cca 24 cm). Môžeme urobiť aj vyššie okraje. Navrstvíme tvarohovú plnku.
Pečieme na 180 stupňov asi 20 až 30 minút. Vyberieme z rúry, navrstvíme penu a pečieme ďalších 10 až 15 minút dozlatista. Vrch sa nesmie spáliť, má mať len jemný zlatý nádych.
Otvoríme rúru, vrchná časť trochu poklesne a necháme koláč v otvorenej rúre asi hodinku odpočívať. Nezabudnime, že aj pri otvorenej rúre prúdi teplý vzduch, tak dávame pozor, nech sa nám pena nespálila, to ho radšej vyberieme skôr. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. To už by mali vyskakovať na povrch zlaté guličky cukru. (Trvá to asi 1-2 hodiny než sa objavia, záleží na teplote vzduchu). Potom môžeme koláčik nechať zachladit v chladničke. Dobrú chuť!