Tvarohová torta ,,slzy anjela,,

Recept Tvarohová torta ,,slzy anjela,,

Pridal: Gaštanka, 16.8.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca torta plná lahodného tvarohového krému. Na vrchu vyšľahané bielky a "slzy anjela".

FOTKA OD VÁS

Pridal: Gaštanka, 16.8.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

SUROVINY

Cesto:

1 šálkahladká múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
80 gmaslo
1/2 šálkycukor
1 ksvajce

Tvarohová plnka:

500 gtvaroh
1/2 šálkycukor
3 ksžĺtok
1 lyžicakrupica
100 gkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor

Pena:

3 ksbielok
3 lyžicekryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku zmiešame s práškom do pečiva a rukami vymiešame s maslom. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Spojíme a poriadne vymiešame do guľôčky cesta. Zabalíme do mikroténového vrecka a dáme odležať do chladničky na 30 minút.
  2. Na náplň vyšľaháme v mixéri všetky ingrediencie do hladka. Na vrchnú penovú plnku si vyšľaháme bielka s cukrom.
  3. Vyberieme cesto z chladničky, valčekom ho vyvalkáme a preložíme do formy na pečenie (priemer formy cca 24 cm). Môžeme urobiť aj vyššie okraje. Navrstvíme tvarohovú plnku.
  4. Pečieme na 180 stupňov asi 20 až 30 minút. Vyberieme z rúry, navrstvíme penu a pečieme ďalších 10 až 15 minút dozlatista. Vrch sa nesmie spáliť, má mať len jemný zlatý nádych.
  5. Otvoríme rúru, vrchná časť trochu poklesne a necháme koláč v otvorenej rúre asi hodinku odpočívať. Nezabudnime, že aj pri otvorenej rúre prúdi teplý vzduch, tak dávame pozor, nech sa nám pena nespálila, to ho radšej vyberieme skôr. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. To už by mali vyskakovať na povrch zlaté guličky cukru. (Trvá to asi 1-2 hodiny než sa objavia, záleží na teplote vzduchu). Potom môžeme koláčik nechať zachladit v chladničke. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť