Trená bublanina s čučoriedkami

Recept Trená bublanina s čučoriedkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ešte dobre, že som si zásoby zamrazila. Síce ešte dostanete aj čerstvé, ale u nás sa už nenájde nič. Kysnutý bez kysnutia, kysnutý s kysnutím, trený alebo maslový - všetky druhý takých ovocných koláčov sú u nás doma vítané. Ešte z detstva si pamätám, že tieto trené koláče sme podávali ako hlavné jedlo ku kyslej polievke. Napríklad ku kapustovej alebo fazuľovej. Autor: Simona

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

250 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
100 gmaslo
125 mlmlieko
3 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
podľa chutičučoriedky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mise vyšľahať zmäknuté maslo s cukrom a žĺtkami do peny.
  2. Striedavo vmiešať múku s práškom do pečiva a mlieko.
    Z bielkov vyšľahať tuhý sneh, zľahka vmiešať k cestu. 
  3. Vyliať na vymazaný a vysypaný plech. Posypať čučoriedkami.
  4. (Posypať posýpkou z masla.) Piecť 180 C 25-30 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť