NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Veľkonočná hrudka Tradičný veľkonočný syrek/hrudka
Tradičný veľkonočný syrek/hrudka
Recept Tradičný veľkonočný syrek/hrudka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Kvietok278 Kvietok278    ·   11.4.2017

Tradičný veľkonočný syrek/hrudka

Veľká noc je tu za chvíľu, preto si pripomeňme, aké dobroty na nás čakajú. Pripravujete aj vy doma veľkonočnú hrudku? Ak áno, nezabúdajte, že recept môžete nahrať aj na web. Ja som hrudku robila v predstihu, brat prišiel z Anglicka a pretože na Veľkú noc nebude doma, tak som ho nabalila dobrotami. Údená a varená šunka, hrudka, mazanec, ach, už nech to je tu, už sa na to veľmi teším. Autor: Kvietok

Suroviny

Budeme potrebovať:

500 ml
mlieko
5 ks
vajce
3 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžica
vanilkový cukor
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vanilkový cukor, kryštálový cukor a štipku soli pridáme do mlieka. Dáme na oheň a privedieme do varu.
  2. V druhej miske rozšľaháme vajíčka. Keď mlieko vrie, pridáme vajíčka. Neustále miešame, kým sa z vajíčok nespraví "tvaroh".
  3. Pripravíme si tkaninu, do ktorej zlejeme mliečnu zmes s vajíčkami a poriadne sťahujeme, aby sme z hrudky vytlačili prebytočné mlieko (ak chceme mať hrudku vláčnejšiu, nevytlačíme mlieko úplne).
  4. Látku zaviažeme a zavesíme, aby mohla hrudka odkvapkať. Takto necháme hrudku vychladnúť.
  5. Následne odstránime tkaninu a podávame. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár