Tradičný veľkonočný syrek/hrudka

Recept Tradičný veľkonočný syrek/hrudka

Pridal: Kvietok278, 11.4.2017

Kategorie: Sviatočné pečenie, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľká noc je tu za chvíľu, preto si pripomeňme, aké dobroty na nás čakajú. Pripravujete aj vy doma veľkonočnú hrudku? Ak áno, nezabúdajte, že recept môžete nahrať aj na web. Ja som hrudku robila v predstihu, brat prišiel z Anglicka a pretože na Veľkú noc nebude doma, tak som ho nabalila dobrotami. Údená a varená šunka, hrudka, mazanec, ach, už nech to je tu, už sa na to veľmi teším. Autor: Kvietok

FOTKA OD VÁS

Pridal: Kvietok278, 11.4.2017

Kategorie: Sviatočné pečenie, Veľká Noc

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 mlmlieko
5 ksvajce
3 lyžicekryštálový cukor
1 lyžicavanilkový cukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vanilkový cukor, kryštálový cukor a štipku soli pridáme do mlieka. Dáme na oheň a privedieme do varu.
  2. V druhej miske rozšľaháme vajíčka. Keď mlieko vrie, pridáme vajíčka. Neustále miešame, kým sa z vajíčok nespraví "tvaroh".
  3. Pripravíme si tkaninu, do ktorej zlejeme mliečnu zmes s vajíčkami a poriadne sťahujeme, aby sme z hrudky vytlačili prebytočné mlieko (ak chceme mať hrudku vláčnejšiu, nevytlačíme mlieko úplne).
  4. Látku zaviažeme a zavesíme, aby mohla hrudka odkvapkať. Takto necháme hrudku vychladnúť.
  5. Následne odstránime tkaninu a podávame. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť