Tradičné britské vianočné koláčiky Mince pies

Recept Tradičné britské vianočné koláčiky Mince pies
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V každom štáte sú iné tradície, iné recepty a, samozrejme, aj iné chute. U nás sú populárne linecké koláčiky, ale niekde ich vôbec nepoznajú a niekde ich aj poznajú, ale nechutia im. Vo Veľkej Británii majú v každej domácnosti niečo zo sušeného ovocia a s jedným takýmto receptom by som sa s Vami chcela podeliť aj ja. Tieto koláčiky sa volajú Mince pies a sú tak chutné, že ak ich pripravíte z celej dávky, nebudú Vám stačiť :) Autor: Luckazubata

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

180 ghladká múka
50 gpráškový cukor
125 gmaslo
štipkasoľ
1 lyžicasmotana
1 lyžicarum
na posypaniepráškový cukor

Náplň:

150 gjablko
2 lyžicemed
1 lyžičkacitrónová šťava
3 lyžicesmotana
rum
200 ghrozienka
kôra z jedného pomaranča
50 gsušené marhule
70 gsušené brusnice

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku zmiešame s cukrom, pridáme na kúsky nakrájané maslo, soľ, smotanu a rum a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme náplň.
  2. Jablká si nastrúhame nahrubo a zmiešame s medom a citrónovou šťavou. V hrnčeku si zmiešame 2 lyžice smotany s 1 lyžicou rumu.
  3. Túto zmes prilejeme k jablkám, ďalej primiešame hrozienka, brusnice, marhule a kôru z pomaranča. Cesto si rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm a vykrajujeme kolieska s vlnkovým okrajom.
  4. Tými vykladáme kovové formičky, na cesto dáme asi lyžičku plnky.
  5. Zo zvyšku cesta vykrojíme kolieska a hviezdičky, ktoré dáme na košíčky.
  6. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť