Top točený slivkový koláč s makom

Recept Top točený slivkový koláč s makom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Odporúčam vyskúšať tento točený makový koláč so slivkami. Je výborný, jednoduchý a navyše aj krásne vyzerá. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
20 gdroždie
60 gkryštálový cukor
100 gzmäknuté maslo
150 mlvlažné mlieko
1 ksvajce
1 ksžĺtok
štipkasoľ

Maková plnka:

100 gmletý mak
80 mlhorúce mlieko
1 lyžicalekvár
1 lyžicarum
50 gkryštálový cukor

Ďalej:

slivky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: v časti vlažného mlieka a troche cukru necháme vykysnúť droždie. Z múky, cukru, vajíčka, žĺtka, vlažného mlieka, štipky soli a kvásku vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Ak je cesto príliš husté pridáme podľa potreby vlažné mlieko.
  2. Maková plnka: mletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor, lekvár, rum a necháme vychladnúť.
  3. Potom rozvaľkáme na obdĺžnik na rozmer 30x40 cm. Rozkrojíme na 3 pásy, potrieme plnkou a zvinieme na roládky. Okrúhlu formu, priemer 30 cm vymastíme a uložíme do formy tak, aby sme vytvorili tvar slimáka.
  4. Do medzier poukladáme nahusto polovice sliviek. Potrieme mliekom a upečieme. Ja som ešte povrch posypala mletými orechmi. Teplota 180 ° C 50 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť