NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Tiramisu Tiramisu cheesecake
Tiramisu cheesecake
Recept Tiramisu cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   31.3.2022

Tiramisu cheesecake

Spojila som 2 koláče dokopy a vznikol tento chutný tiramisu cheesecake. Zaujímavá kombinácia a ozvláštnenie klasického cheesecake o vrstvu piškót určite nadchne ľudí, ktorí majú radi kávu a smotanové dezerty.

35 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Základ

140 g
bebe sušienky
1 lyžica
káva (ja som dala pol instantnej a pol mletej)
70 g
maslo
100 g
piškóty
uvarená káva

Krém

500 g
mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
2 ks
vajce
2 ks
žĺtok
120 g
práškový cukor
2 lyžice
hladká múka
1/2 lyžičky
vanilková aróma

Poleva

200 g
kyslá smotana
20 g
vanilínový cukor
10 g
med
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozmixujeme aj s kávou. Pridáme maslo izbovej teploty, premixujeme a nasypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne popritláčame na dno formy.
  2. Na sušienkový základ ukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve.
  3. Mascarpone spolu so smotanou na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Pridáme zvyšné ingrediencie a poriadne zašľaháme.
  4. Vylejeme na pripravený základ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov cca 45-50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom koláč vyberáme z rúry.
  5. Na polevu zmiešame smotanu s cukrom a medom a rozotrieme na vychladnutý koláč. Takto pripravený ho odložíme do chladničky ideálne cez noc.
Komentáre k receptu
Veronika_M    ·   10.5.2022   ·   Odpovedať   ·  

Na tuto velikost formy je 100g piškotů moc, leda že by to bylo ve dvou řadách což podle fotky tak nevypadá - doporučuji cca 50% na tuto velikost formy (tedy 24cm) zároveň uvést třeba zda mají být jen trochu pokapané kávou nebo uplně namočené Krému je tolik až skoro přetéká přes formu (při téhle velikosti formy) Také by to chtělo upřesnit co znamená do "polotuha" každý to může vidět jinak U kávy by bylo super uvést zda je to turek nebo rozpustné a kolik ji je (doporučuji rozpustné)

_Nikoleta_    ·   10.6.2022   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý deň. Na veľkosť formy som použila 100g piškót, ako uvádzam v recepte. Vyplnila som nimi celé dno formy. V recepte je písané, že piškóty namáčame v káve. To znamená, že piškótu namočíte do hrnčeka s kávou a položíte na sušienkový základ. Neviem akú máte formu, ale mne krém nepretekal. Množstvo kávy sa presne odhadnúť nedá, keďže každá piškóta môže nasať iné množstvo tekutiny. Kávu som použila mletú, no myslím si, že nič sa nestane keď v recepte použije akúkoľvek kávu. Čo sa týka šľahania do polotuha, nezáleží až tak na tom ako presne do "polotuha" to bude, išlo len o to, že mascarpone so smotanou nešľaháme úplne do tuha, ako keď sa robí krém pri nepečených dezertoch :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár