NajRecept.sk Torty Recept na retro tortu Harlekýn
Recept na retro tortu Harlekýn
Recept na retro tortu Harlekýn
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   2.5.2024

Recept na retro tortu Harlekýn

Túto tortu som piekla pre môjho svokra a vraj sa mi veľmi podarila. Zožala som od neho pochvalu. Postupujte so mnou a podarí sa aj vám. Autor: Jirina Zahorikova

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

6 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
50 ml
olej
50 ml
voda
240 g
polohrubá múka
30 g
kakao
1 ks
kypriaci prášok
štipka
soľ

Sirup:

100 ml
voda
100 g
kryštálový cukor

Čokoládový krém:

200 g
kvalitná horká čokoláda
400 ml
šlahačková smotana
50 g
mascarpone

Šľahačkový krém:

250 g
mascarpone
320 ml
šľahačková smotana
60 g
práškový cukor

Ozdoba:

100 g
kvalitná horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rozbijeme vajíčka a oddelíme žĺtky a bielky.
  2. Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.
  3. Vodu s cukrom uvaríme na sirup.
  4. Do žĺtkovej peny prilejeme olej a vodu, postupne ja múku, kakao a prášok do pečiva.
  5. Z bielkov a soli vyšľaháme sneh a primiešame ho do žĺtkovej peny.
  6. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme 30min na 170st.
  7. Medzitým roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli.
  8. Smotanu a mascarpone vyšľaháme do polotuha, prilejeme vlažnú vodu a zašľaháme. Preložíme do cukrárenského vrecka a zachladíme v chladničke.
  9. Šľahačkový krém si pripravíme tak, že vyšľaháme smotanu, mascarpone a cukor do tuha. Preložíme do cukrárenského vrecka a zachladíme v chladničke.
  10. Vychladnutý korpus vyberieme z formy, pretočíme, stiahneme papier na pečenie, zvrchu zarovnáme a pozdĺžne prerežeme na polovice.
  11. Oba korpusy potrieme cukrovým sirupom. Na jeden z nich striedavo nanášame oba stuhnuté krémy, následne prikryjeme druhým korpusom a opäť nanesieme krém.
  12. Tortu necháme ztuhnúť v chladničke a úplne nakoniec ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár