Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka

Recept Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka

Pridal: Kvietok278, 26.2.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi jednoduchá bábovka, ktorú zvládnu pripraviť aj začiatočníčky v pečení. Jogurt dodá bábovke neskutočnú sviežosť a šťavnatosť. Autor: Kvietok

FOTKA OD VÁS

Pridal: Kvietok278, 26.2.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

150 gmaslo
250 gkryštálový cukor
250 gpolohrubá múka
250 gbiely jogurt
4 ksvajce
štipkasoľ

Krém:

500 gbiely jogurt
4 ksžĺtok
40 gkukuričný škrob
100 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme biely jogurt a žĺtky. Nakoniec vmiešame preosiatu múku a jemne lyžicou zamiešame aj ušľahaný sneh z bielkov.
  2. Hmotu nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a bábovku pečieme cca 30-40 minút pri teplote 180 stupňov. Rúru počas pečenia neotvárame, bábovka "spadne".
  3. Krém:
    Vo vodnom kúpeli mixérom vymixujeme jogurt, práškový cukor, žĺtky a škrob do tuhej peny, ktorú odstavíme, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

* TIP: Aj bez krému je bábovka chutná, šťavnatá a svieža. Vrch môžete posypať práškovým cukrom.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť