Sviatočné medové rezy - fotopostup

Recept Sviatočné medové rezy - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento vianočný zákusok pečiem často na sviatky. Je veľmi chutný s vôňou medu a škorice. Teraz som ho vylepšila a zdobila kytičkami a broskyňovým krémom. Každý, komu ho ponúknem, mi najskôr pochváli dizajn a to ešte ani nevie, ako chutí a potom pochváli aj tú spomínanú chuť. Je vynikajúci a ja ho mám tiež veľmi rada. Skúste a budete spokojní, verte mi. Autor: Izabelka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

550 g.hladká múka
100 gbravčová masť
100 gmed
200 gpráškový cukor
2 ksvajce
2 lyžiceholandské kakao
1 lyžičkasóda bikarbóna
1 lyžičkaškorica
2 lyžicesmotana

Krém:

400 gtvaroh
250 gmascarpone
100 gpráškový cukor
1 kscitrónová kôra a šťava
1 lyžičkavanilková príchuť (aróma)
1 bal.Želatína
370 mlbroskyňový džem

Broskyňový krém:

4 lyžicebroskyňový džem
100 mlvoda
1 bal.Zlatý klas alebo vanilkový puding

Poleva:

200 gbiela čokoláda
1 lyžicaolej
1 lyžicamaslo
1 lyžicasmotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravila som si cesto. Múku som preosiala na pracovnú dosku. Do rajnice som dala na sporák roztopiť med, masť a cukor. Keď sa všetko roztopilo, pridala som kakao, škoricu, vajcia, sódu a všetko som dobre premiešala.
  2. Tekutú medovú hmotu som po častiach pridávala do cesta a premiešala. Nakoniec som všetko spolu aj so smotanou zmiešala a vypracovala nelepivé cesto. Cesto som rozdelila na 5 rovnakých častí. Cesto som nechala odpočívať pol hodinu. Každý bochník som vyváľala na papieri na pečenie, cesto sa nelepilo, nebolo nutné podsypávat. Popichala som ho pred pečením vidličkou. Vyvaľkané 4 kusy cesta som ukladala na seba, aby sa nevysušilo, keď ho budem piecť.
  3. Piaty plát cesta som rozváľala na tenko a vykrojila som formičkou kvetinky. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a každý kus sa piekol 5 min. Upečené kusy cesta som ukladala opäť na seba a nechala chladiť.
  4. Pripravila som si krém. Mascarpone, tvaroh a cukor som zmiešala v miske. Podľa návodu na balíčku som pripravila želatínu. Do želatíny som pridala ihneď 4 lyžice krému a zmiešala, postupne som zamiešala aj zvyšok krému. Pridala som vanilkovú príchuť a kôru a šťavu z citróna. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky.
  5. Zostavila som koláč. Na podnos som uložila prvý plát cesta. Natrela som ho horúcim džemom. Na džem som natrela prvú polovicu krému. Na krém som položila druhý plát cesta a pripravila som si broskyňový krém. Na sporák som dala ohriať džem a priliala som k nemu pudingovú hmotu, miešala som, pokiaľ hmota nebola hustá.
  6. Touto hmotou som natrela druhý plát cesta a prikryla som ho ďalším plátom. Potrela som ho horúcim džemom a natrela druhú polovicu krému. Položila som posledný plát cesta. Tento koláč som na noc zaťažila a uložila do chladničky.
  7. Druhý deň som urobila čokoládovú polevu a poliala. Dala som stuhnúť do chladničky.
  8. Takto je koláč dokončený a môže sa krájať na rezy. No ja som šla ďalej. Z 250 g šľahačky 36%, cukru a perníkového korenia som vyšľahala tuhú šľahačku, dala som do cukrárskeho vrecka a robila som na rezy ruže a do každej som zapichla vykrojený kvet. Prajem vám dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť