Sviatočné medové rezy - fotopostup

Pridal: Izabella929@azet.sk, 10.10.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento vianočný zákusok pečiem často na sviatky. Je veľmi chutný s vôňou medu a škorice. Teraz som ho vylepšila a zdobila kytičkami a broskyňovým krémom. Každý, komu ho ponúknem, mi najskôr pochváli dizajn a to ešte ani nevie, ako chutí a potom pochváli aj tú spomínanú chuť. Je vynikajúci a ja ho mám tiež veľmi rada. Skúste a budete spokojní, verte mi. Autor: Izabelka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Izabella929@azet.sk, 10.10.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky
SUROVINY
Cesto:
550 g.hladká múka
100 gbravčová masť
100 gmed
200 gpráškový cukor
2 ksvajce
2 lyžiceholandské kakao
1 lyžičkasóda bikarbóna
1 lyžičkaškorica
2 lyžicesmotana
Krém:
400 gtvaroh
250 gmascarpone
100 gpráškový cukor
1 kscitrónová kôra a šťava
1 lyžičkavanilková príchuť (aróma)
1 bal.Želatína
370 mlbroskyňový džem
Broskyňový krém:
4 lyžicebroskyňový džem
100 mlvoda
1 bal.Zlatý klas alebo vanilkový puding
Poleva:
200 gbiela čokoláda
1 lyžicaolej
1 lyžicamaslo
1 lyžicasmotana
- Pripravila som si cesto. Múku som preosiala na pracovnú dosku. Do rajnice som dala na sporák roztopiť med, masť a cukor. Keď sa všetko roztopilo, pridala som kakao, škoricu, vajcia, sódu a všetko som dobre premiešala.
- Tekutú medovú hmotu som po častiach pridávala do cesta a premiešala. Nakoniec som všetko spolu aj so smotanou zmiešala a vypracovala nelepivé cesto. Cesto som rozdelila na 5 rovnakých častí. Cesto som nechala odpočívať pol hodinu. Každý bochník som vyváľala na papieri na pečenie, cesto sa nelepilo, nebolo nutné podsypávat. Popichala som ho pred pečením vidličkou. Vyvaľkané 4 kusy cesta som ukladala na seba, aby sa nevysušilo, keď ho budem piecť.
- Pripravila som si krém. Mascarpone, tvaroh a cukor som zmiešala v miske. Podľa návodu na balíčku som pripravila želatínu. Do želatíny som pridala ihneď 4 lyžice krému a zmiešala, postupne som zamiešala aj zvyšok krému. Pridala som vanilkovú príchuť a kôru a šťavu z citróna. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky.
- Zostavila som koláč. Na podnos som uložila prvý plát cesta. Natrela som ho horúcim džemom. Na džem som natrela prvú polovicu krému. Na krém som položila druhý plát cesta a pripravila som si broskyňový krém. Na sporák som dala ohriať džem a priliala som k nemu pudingovú hmotu, miešala som, pokiaľ hmota nebola hustá.
- Druhý deň som urobila čokoládovú polevu a poliala. Dala som stuhnúť do chladničky.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sváteční medové řezy - FOTOPOSTUP.
KOMENTÁRE K RECEPTU