Sviatočné išelské tortičky

Recept Sviatočné išelské tortičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok som sa dala do pečenia trochu ani nie tak náročných na prácu, ale časovo náročnejších koláčikov. Zvykla som robiť iba klasické, kde som vrch namočila do polevy a zlepila krémom. Tentokrát som sa vyhrala aj s bokmi koláčikov, ktoré som obalila v mletých orieškoch. Vyzerajú a dokonca aj chutia fantasticky. Určite vyskúšajte. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

210 ghladká múka
140 gmaslo alebo hera
70 gpráškový cukor
2 ksžĺtok
60 gmleté orechy
1 lyžicakakao
na zdobeniemleté orechy
na zdobeniečokoládová poleva
na zdobeniekúsok celého orechu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z hladkej múky, práškového cukru, kakaa, mletých orieškov, žĺtkov a masla vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny.
  2. Keď máme cesto odležané, vyberieme ho z chladničky, rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrojíme kolieska. Kolieska ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov dozlatista.
  3. Upečené kolieska zlepujeme klasickým maslovým krémom, ako som uviedla pri mojom recepte Kokosoví Eskimáci - polárne vianočné pečivo. Vrchné koliesko som namočila do čokoládovej polevy a nechala stuhnúť a až potom som zlepovala krémom.
  4. Kraje som potrela krémom a obalila v mletých orieškoch. Kto chce, môže na vrch položiť kúsok orieška.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť