Šumienkový zákusok

Pridal: Marta Mlyn, 28.4.2021
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pamätáte si ešte tie časy, keď sme chodili do obchodu a kupovali si šumienky? Citrónová, mandarínková, jablková och to boli chuťovky. Dnes už, priznám sa, že nekupujem šumienky na pitie, ale do koláčov. Tento som si obľúbila už dávno, pečiem ho na oslavy a každý si pochvaľuje, že nie je príliš sladký, ale skôr osviežujúci. Pokiaľ ani vy nemáte radi presladené zákusky, vyskúšajte tento, prípadne môžete ešte ubrať cukru z krému :) Autor: Marta M.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 28.4.2021
SUROVINY
Cesto:
6 ksvajce
200 gkryštálový cukor
100 mlolej
100 mlvoda
200 gpolohrubá múka
30 gkakao
hrsťnamleté oriešky
1/2 bal.prášok do pečiva
Krém:
250 gmaslo
200 gpráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
500 gjemný tvaroh
Želatína:
2 bal. (používam Tang)šumienky
700 mlvoda
8 lyžíckryštálový cukor
2 bal.Zlatý klas
- Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny, prilejte pomaly olej a vodu.
- Vareškou primiešame polohrubú múku zmiešanú s kakaom a orieškami a práškom do pečiva. Takto pripravené cesto nalejem na väčší plech, ktorý si vyložím papierom na pečenie (ak nemáte papier, vymazať tukom a vysypať múkou) a pečiem vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
- Maslo vymiešam s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny, na záver pridám tvaroh a ešte krátko miešam mixérom.
- Želatínu pripravím tak, že všetko zmiešame v hrnci, uvarím a nechám mierne vychladnúť.
- Mierne vychladnutú želatínu nalejeme na tvarohový krém a necháme stuhnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šuměnkový zákusek.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto z oranżadą.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Brausepulver-Kuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Pezsgőporos sütemény.
KOMENTÁRE K RECEPTU