Šumienkový zákusok

Recept Šumienkový zákusok

Pridal: Marta Mlyn, 28.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pamätáte si ešte tie časy, keď sme chodili do obchodu a kupovali si šumienky? Citrónová, mandarínková, jablková och to boli chuťovky. Dnes už, priznám sa, že nekupujem šumienky na pitie, ale do koláčov. Tento som si obľúbila už dávno, pečiem ho na oslavy a každý si pochvaľuje, že nie je príliš sladký, ale skôr osviežujúci. Pokiaľ ani vy nemáte radi presladené zákusky, vyskúšajte tento, prípadne môžete ešte ubrať cukru z krému :) Autor: Marta M.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 28.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
200 gkryštálový cukor
100 mlolej
100 mlvoda
200 gpolohrubá múka
30 gkakao
hrsťnamleté oriešky
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

250 gmaslo
200 gpráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
500 gjemný tvaroh

Želatína:

2 bal. (používam Tang)šumienky
700 mlvoda
8 lyžíckryštálový cukor
2 bal.Zlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny, prilejte pomaly olej a vodu.
  2. Vareškou primiešame polohrubú múku zmiešanú s kakaom a orieškami a práškom do pečiva. Takto pripravené cesto nalejem na väčší plech, ktorý si vyložím papierom na pečenie (ak nemáte papier, vymazať tukom a vysypať múkou) a pečiem vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
  3. Maslo vymiešam s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny, na záver pridám tvaroh a ešte krátko miešam mixérom.
  4. Želatínu pripravím tak, že všetko zmiešame v hrnci, uvarím a nechám mierne vychladnúť.
  5. Mierne vychladnutú želatínu nalejeme na tvarohový krém a necháme stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť