Šťavnatá bábovka s nutellou

Recept Šťavnatá bábovka s nutellou

Pridal: cleopatra, 7.4.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehká, nadýchaná a sladká nutellová bábovka. Doma nám veľmi chutí. Autor: cleopatra

FOTKA OD VÁS

Pridal: cleopatra, 7.4.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

5 ksvajce
150 gnutela
150 gkryštálový cukor
120 gmaslo
1 hrnčekmleté vlašské orechy
3/4 hrnčekhladká múka
1 lyžicakakao
4 lyžicemlieko
1 bal.prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Receptom som sa išpirovala od angiebakes a je fakt vynikajúci. Formu na bábovku dôkladne vymažeme a vysypeme múkou, rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov, z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom a maslom do peny, pridáme nutellu, kakao a mlieko.
  3. Striedavo vmiešame tuhý sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté oriešky. Ja som použila opražené lieskové oriešky, ale môžu byť aj vlašské. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť. Ja som zo začiatku nechala na 180 stupňov, po 15 minútach som znížila na 150 a prikryla alobalom, aby neprihorela zhora, sledujeme podľa skúseností s rúrou, ja som piekla asi 40 minút, ale formu som mala skôr na takýto venček, nie vysokú bábovku. Cesto je vynikajúce, jemne šťavnaté, nie príliš tuhé.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť