SUROVINY
5 ksvajce
150 gnutela
150 gkryštálový cukor
120 gmaslo
1 hrnčekmleté vlašské orechy
3/4 hrnčekhladká múka
1 lyžicakakao
4 lyžicemlieko
1 bal.prášok do pečiva
- Receptom som sa išpirovala od angiebakes a je fakt vynikajúci. Formu na bábovku dôkladne vymažeme a vysypeme múkou, rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Oddelíme žĺtky od bielkov, z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom a maslom do peny, pridáme nutellu, kakao a mlieko.
- Striedavo vmiešame tuhý sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté oriešky. Ja som použila opražené lieskové oriešky, ale môžu byť aj vlašské. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť. Ja som zo začiatku nechala na 180 stupňov, po 15 minútach som znížila na 150 a prikryla alobalom, aby neprihorela zhora, sledujeme podľa skúseností s rúrou, ja som piekla asi 40 minút, ale formu som mala skôr na takýto venček, nie vysokú bábovku. Cesto je vynikajúce, jemne šťavnaté, nie príliš tuhé.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šťavnatá bábovka s nutellou.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Finom Nutellás kuglóf.
Jednym slovom - skvela. Dakujem za recept. (V hmotnostnych jednotkach: mlete orechy 120g, kakao 7g, mlieko 60g, muka 100g)
díky :)