Smotanovo pudingový zákusok

Recept Smotanovo pudingový zákusok

Pridal: adkas, 16.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento zákusok možno poznáte, ale v inej, pozmenenej kombinácii. Manžel ohodnotil, že je vynikajúci a už dávno som taký dobrý zákusok nenapiekla. Je lahodný, nie príliš presladený a studený z chladničky chutí najlepšie. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 16.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
250 gkryštálový cukor
125 ghladká múka
125 ghrubá múka
50 mlolej
50 mlvlažná voda
2 lyžičkyprášok do pečiva
1 lyžicakakao
štipkasoľ

Puding:

800 mlmlieko
2 bal.kamramelový puding
6 lyžíckryštálový cukor

Smotanová vrstva:

500 mlkyslá smotana
250 mlsmotana na šľahanie
2-3 lyžicepráškový cukor
12 gželatína v prášku

Ďalej budeme potrebovať:

podľa chuti sekanévlašské orechy
na strúhaniečokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky dobre vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a šľaháme. Do našľahaných žĺtkov pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom od pečiva. Nakoniec jemne, krúživými pohybmi vmiešame tuhú penu z bielkov, ktorú sme vyšľahali v druhej miske so štipkou soli. Z cesta odoberieme polovicu a do jednej pridáme 1 PL preosiateho kakaa. Jemne premiešame, druhú polovicu cesta necháme svetlú.
  2. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme svetlé cesto. Urovnáme a opatrne, pomalým širokým pásom polejeme svetlé cesto kakaovým cestom. Ak je potrebné, môžeme ho mäkkou stierkou jemne rozotrieť po povrchu bieleho cesta. Lyžicou v pásikoch nalejeme puding na pásy tmavého cesta. Použite celý puding, aj keď sa vám bude zdať, že je ho veľa.
  3. Vidličkou krúživými pohybmi všetky tri vrstvy špirálovito zmiešame. Čím menšie špirály, tým lepšie výsledný efekt.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť.
  5. Keď je zákusok vychladnutý, urobíme plnku. Želatínu zalejeme 50 ml smotany a mierne zohrievame, miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, nesmie sa variť!
  6. Zvyšnú smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. Z kyslej smotany odoberieme asi 2 PL a vmiešame do rozpustenej želatíny. Dobre premiešame a nelejeme späť do smotany. Premiešame a pridáme šľahačku. Všetko spolu vyšľaháme mixérom, aby sa želatína rozložila rovnormerne.
  7. Natrieme na vychladený zákusok a zarovnáme. Vrch posypeme opraženými orechmi na suchej panvici a nastrúhanou čokoládou.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť