Smotanovo pudingový zákusok
Tento zákusok možno poznáte, ale v inej, pozmenenej kombinácii. Manžel ohodnotil, že je vynikajúci a už dávno som taký dobrý zákusok nenapiekla. Je lahodný, nie príliš presladený a studený z chladničky chutí najlepšie. Autor: Adkas
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
5 ksvajce
250 gkryštálový cukor
125 ghladká múka
125 ghrubá múka
50 mlolej
50 mlvlažná voda
2 lyžičkyprášok do pečiva
1 lyžicakakao
štipkasoľ
Puding:
800 mlmlieko
2 bal.kamramelový puding
6 lyžíckryštálový cukor
Smotanová vrstva:
500 mlkyslá smotana
250 mlsmotana na šľahanie
2-3 lyžicepráškový cukor
12 gželatína v prášku
Ďalej budeme potrebovať:
podľa chuti sekanévlašské orechy
na strúhaniečokoláda
- Žĺtky dobre vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a šľaháme. Do našľahaných žĺtkov pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom od pečiva. Nakoniec jemne, krúživými pohybmi vmiešame tuhú penu z bielkov, ktorú sme vyšľahali v druhej miske so štipkou soli. Z cesta odoberieme polovicu a do jednej pridáme 1 PL preosiateho kakaa. Jemne premiešame, druhú polovicu cesta necháme svetlú.
- Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme svetlé cesto. Urovnáme a opatrne, pomalým širokým pásom polejeme svetlé cesto kakaovým cestom. Ak je potrebné, môžeme ho mäkkou stierkou jemne rozotrieť po povrchu bieleho cesta. Lyžicou v pásikoch nalejeme puding na pásy tmavého cesta. Použite celý puding, aj keď sa vám bude zdať, že je ho veľa.
Môj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smetanově pudinkový zákusek.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Śmietankowe ciasto z budyniem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sahne-Pudding-Kuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejfölös-tejszínes-pudingos sütemény.
KOMENTÁRE K RECEPTU