NajRecept.sk Dezerty Koláče Smotanovo pudingový zákusok
Smotanovo pudingový zákusok
Recept Smotanovo pudingový zákusok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas adkas    ·   16.4.2021

Smotanovo pudingový zákusok

Tento zákusok možno poznáte, ale v inej, pozmenenej kombinácii. Manžel ohodnotil, že je vynikajúci a už dávno som taký dobrý zákusok nenapiekla. Je lahodný, nie príliš presladený a studený z chladničky chutí najlepšie. Autor: Adkas

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
125 g
hladká múka
125 g
hrubá múka
50 ml
olej
50 ml
vlažná voda
2 lyžičky
prášok do pečiva
1 lyžica
kakao
štipka
soľ

Puding:

800 ml
mlieko
2 bal.
kamramelový puding
6 lyžíc
kryštálový cukor

Smotanová vrstva:

500 ml
kyslá smotana
250 ml
smotana na šľahanie
2-3 lyžice
práškový cukor
12 g
želatína v prášku

Ďalej budeme potrebovať:

podľa chuti sekané
vlašské orechy
na strúhanie
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky dobre vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a šľaháme. Do našľahaných žĺtkov pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom od pečiva. Nakoniec jemne, krúživými pohybmi vmiešame tuhú penu z bielkov, ktorú sme vyšľahali v druhej miske so štipkou soli. Z cesta odoberieme polovicu a do jednej pridáme 1 PL preosiateho kakaa. Jemne premiešame, druhú polovicu cesta necháme svetlú.
  2. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme svetlé cesto. Urovnáme a opatrne, pomalým širokým pásom polejeme svetlé cesto kakaovým cestom. Ak je potrebné, môžeme ho mäkkou stierkou jemne rozotrieť po povrchu bieleho cesta. Lyžicou v pásikoch nalejeme puding na pásy tmavého cesta. Použite celý puding, aj keď sa vám bude zdať, že je ho veľa.
  3. Vidličkou krúživými pohybmi všetky tri vrstvy špirálovito zmiešame. Čím menšie špirály, tým lepšie výsledný efekt.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť.
  5. Keď je zákusok vychladnutý, urobíme plnku. Želatínu zalejeme 50 ml smotany a mierne zohrievame, miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, nesmie sa variť!
  6. Zvyšnú smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. Z kyslej smotany odoberieme asi 2 PL a vmiešame do rozpustenej želatíny. Dobre premiešame a nelejeme späť do smotany. Premiešame a pridáme šľahačku. Všetko spolu vyšľaháme mixérom, aby sa želatína rozložila rovnormerne.
  7. Natrieme na vychladený zákusok a zarovnáme. Vrch posypeme opraženými orechmi na suchej panvici a nastrúhanou čokoládou.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár