Slaná roláda

Recept Slaná roláda

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Rolády, Slané rolády, Sladké rolády, Dezerty, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Roláda je klasickým sladkým dezertom, ktorý sa pripravuje veľmi jednoducho. Ale čo tak si pripraviť slanú roládu? Vyskúšajte, hotová mňamka!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 24.11.2020

Kategorie: Rolády, Slané rolády, Sladké rolády, Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 mlmlieko
9 lyžícpolohrubá múka
7 ksvajce
300 gfeta syr
100 gsezam
100 garašidy
4 lyžicekyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hlbokej misky si nasypeme múku, pridáme mlieko a spracujeme cesto. Následne pridáme žĺtky a vyšľahaný sneh z bielkov. Dôkladne spojíme a takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (28 x 42 cm), ktorý sme si vyložili papierom.
  2. Dáme piecť pri teplote 170 stupňov po dobu cca 15 minút.
  3. Upečené cesto si preložíme spolu s papierom na vlhkú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť. Z chladného cesta stiahneme papier.
  4. Na panvici si opražíme sezam a tesne ku koncu pridáme nasekané arašidy.
  5. V malej miske si zmiešame kyslú smotanu s postrúhaným feta syrom a takto pripravenú syrovú plnku si navrstvíme na upečené cesto.
  6. Posypeme sezamovým semienkami s orechmi a zrolujeme. Stlačíme, aby sme vytlačili vzduch a umiestnime na pár hodín do chladničky. Nakrájame na plátky a podávame. Dobrú chuť!

* Tip: Plnku si môžeme pripraviť rôznu - napríklad na rezance nakrájaná šunka alebo sparený špenát, prípadne plnka z kukurice alebo klobásky.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť