Šľahačkový baránok

Recept Šľahačkový baránok
FOTKA OD VÁS
Recept Šľahačkový baránok
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľkonočné pečenie už chytilo aj mňa, tak som musela vyskúšať baránka. Po dlhom uvažovaní, aký recept si vyberiem, siahla som po šľahačke. Každý písal, že je veľmi jemný a veľmi chutný. A veru aj je. A pridala som aj brusnice. Môžete ešte napríklad aj oriešky alebo mandle, prípadne ešte kokos. Autor: Smiley

FOTKA OD VÁS
Recept Šľahačkový baránok

SUROVINY

Cesto:

60 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
125 gcukor
2 ksvajce
250 ghladká múka
2 lyžičkyprášok do pečiva
250 mlsmotana
100 gbrusnice

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V robote vymiešame maslo s vanilkovým a obyčajným cukrom. Potom pridáme celé vajcia a šľaháme zhruba 15 minút.
  2. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, zamiešame a pridáme smotanu s brusnicami. Cesto dôkladne premiešame.
  3. Formu na baránka vytrieme rozpusteným maslom, ktoré necháme zaschnúť. Potom ju vysypeme hladkou múkou.
  4. Cesto nalejeme do formy a prikryté pečieme v predhriatej rúre na 180° C asi 50 minút.
  5. Nakoniec baránka dozdobíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť