NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Baránok Šľahačkový baránok
Šľahačkový baránok
Recept Šľahačkový baránok
smiley536 smiley536    ·   12.3.2021

Šľahačkový baránok

Veľkonočné pečenie už chytilo aj mňa, tak som musela vyskúšať baránka. Po dlhom uvažovaní, aký recept si vyberiem, siahla som po šľahačke. Každý písal, že je veľmi jemný a veľmi chutný. A veru aj je. A pridala som aj brusnice. Môžete ešte napríklad aj oriešky alebo mandle, prípadne ešte kokos. Autor: Smiley

Suroviny

Cesto:

60 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
125 g
cukor
2 ks
vajce
250 g
hladká múka
2 lyžičky
prášok do pečiva
250 ml
smotana
100 g
brusnice
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V robote vymiešame maslo s vanilkovým a obyčajným cukrom. Potom pridáme celé vajcia a šľaháme zhruba 15 minút.
  2. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, zamiešame a pridáme smotanu s brusnicami. Cesto dôkladne premiešame.
  3. Formu na baránka vytrieme rozpusteným maslom, ktoré necháme zaschnúť. Potom ju vysypeme hladkou múkou.
  4. Cesto nalejeme do formy a prikryté pečieme v predhriatej rúre na 180° C asi 50 minút.
  5. Nakoniec baránka dozdobíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár