Šľahačkové venčeky

Recept Šľahačkové venčeky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce venčeky z odpaľovaného cesta plnené vanilkovým krémom a šľahačkou. Autor: minerálka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
320 mlvoda
100 mlolej
220 ghladká múka
štipkasoľ

Krém:

800 mlmlieko
240 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 gzlatý klas
250 gmaslo
na ochutenierum
500 mlsmotana na šľahanie
2 bal.vanilkový cukor
pre namočeniečokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Príprava odpaľovaného cesta:
    Vodu, olej a soľ dáme variť, keď vrie nasypeme preosiatú hladkú múku a uvaríme hustú hmotu, ktorá musí byť dobre "vypálená". Musí sa odlepovať od stien hrnca. Odstavíme a do teplej hmoty postupne zašľaháme celé vajíčka, jedno po druhom. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobnou špičkou na plech vymastený olejom striekame venčeky. Upečieme pri teplote 240 stupňov cca 20 - 25 minút.
    Upečené a vychladnuté venčeky prekrojíme a plníme krémom.
  2. Krém uvaríme z mlieka, cukru, vanilky a zlatého klasu. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a vzniknutý krém dochutíme rumom.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s cukrom a nanesieme na krém.
  4. Naplnené venčeky polievame / namáčame do čokolády alebo fondánu.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť