Šľahačkové venčeky

Pridal: Mineralka, 30.9.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúce venčeky z odpaľovaného cesta plnené vanilkovým krémom a šľahačkou. Autor: minerálka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Mineralka, 30.9.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Cesto:
6 ksvajce
320 mlvoda
100 mlolej
220 ghladká múka
štipkasoľ
Krém:
800 mlmlieko
240 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 gzlatý klas
250 gmaslo
na ochutenierum
500 mlsmotana na šľahanie
2 bal.vanilkový cukor
pre namočeniečokoláda
- Príprava odpaľovaného cesta:
Vodu, olej a soľ dáme variť, keď vrie nasypeme preosiatú hladkú múku a uvaríme hustú hmotu, ktorá musí byť dobre "vypálená". Musí sa odlepovať od stien hrnca. Odstavíme a do teplej hmoty postupne zašľaháme celé vajíčka, jedno po druhom. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobnou špičkou na plech vymastený olejom striekame venčeky. Upečieme pri teplote 240 stupňov cca 20 - 25 minút.
Upečené a vychladnuté venčeky prekrojíme a plníme krémom. - Krém uvaríme z mlieka, cukru, vanilky a zlatého klasu. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a vzniknutý krém dochutíme rumom.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s cukrom a nanesieme na krém.
- Naplnené venčeky polievame / namáčame do čokolády alebo fondánu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šlehačkové věnečky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Spritzkuchen mit Schlagsahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínhabos képviselőfánk.
KOMENTÁRE K RECEPTU