NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Šľahačkové venčeky
Šľahačkové venčeky
Recept Šľahačkové venčeky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   30.9.2020

Šľahačkové venčeky

Vynikajúce venčeky z odpaľovaného cesta plnené vanilkovým krémom a šľahačkou. Autor: minerálka

Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
320 ml
voda
100 ml
olej
220 g
hladká múka
štipka
soľ

Krém:

800 ml
mlieko
240 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
100 g
zlatý klas
250 g
maslo
na ochutenie
rum
500 ml
smotana na šľahanie
2 bal.
vanilkový cukor
pre namočenie
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Príprava odpaľovaného cesta:
    Vodu, olej a soľ dáme variť, keď vrie nasypeme preosiatú hladkú múku a uvaríme hustú hmotu, ktorá musí byť dobre "vypálená". Musí sa odlepovať od stien hrnca. Odstavíme a do teplej hmoty postupne zašľaháme celé vajíčka, jedno po druhom. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobnou špičkou na plech vymastený olejom striekame venčeky. Upečieme pri teplote 240 stupňov cca 20 - 25 minút.
    Upečené a vychladnuté venčeky prekrojíme a plníme krémom.
  2. Krém uvaríme z mlieka, cukru, vanilky a zlatého klasu. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a vzniknutý krém dochutíme rumom.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s cukrom a nanesieme na krém.
  4. Naplnené venčeky polievame / namáčame do čokolády alebo fondánu.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár