Šľahačková parížska torta - fotopostup

Recept Šľahačková parížska torta - fotopostup

Pridal: Mineralka, 4.3.2021

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Narodeniny, meniny, Nový rok, Vianoce, Veľká noc alebo iný sviatok si naša rodinka nevie predstaviť bez šľahačkovej torty. Veď kto nemá rád šľahačku, nevie, čo je dobré :) Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 4.3.2021

Kategorie: Torty

SUROVINY

Kakaové cesto:

5 ksvajce
150 gkryštálový cukor
5 lyžícvoda
200 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao

Parížska šľahačka:

600 mlsmotana na šľahanie
140 gkryštálový cukor
70 gkakao

Na ozdobu:

čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Smotanu a cukor dáme variť, keď vrie, prisypeme preosiate kakao, zamiešame metličkou a necháme poriadne prejsť varom. Vychladnutú kakaovú smotanu dáme do chladničky. Šľaháme až na druhý deň dobre vychladenú, preto je dobré, ak si krém pripravíte večer a šľaháte ráno.
  2. Vyšľahanú šľahačku natrieme na vychladnuté cesto. Pekne rozotrieme a polejeme tmavou čokoládou (nie horúcou, aby sa šľahačka neroztiekla), necháme stuhnúť a krájame nožom namáčaným do horúcej vody. Ozdobíme malým kopčekom šľahačky pomocou cukrárskeho vrecka ako som to robila ja, ale nemusíte.
  3. Cesto: Vajíčka oddelíme a bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Žĺtky zamiešame s vodou, prilejeme k vyšľahanej pene a zasypeme ju preosiatou múkou zmiešanou s práškom do pečiva a kakaom. Zľahka vareškou premiešame a dáme do okrúhlej tortovej formy, pekne uhladíme. Pečieme cca 25 minút pri teplote 180 stupňov.
  4. Vyzerá skvele.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť