Šľahačková parížska torta - fotopostup
Narodeniny, meniny, Nový rok, Vianoce, Veľká noc alebo iný sviatok si naša rodinka nevie predstaviť bez šľahačkovej torty. Veď kto nemá rád šľahačku, nevie, čo je dobré :) Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Kakaové cesto:
5 ksvajce
150 gkryštálový cukor
5 lyžícvoda
200 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao
Parížska šľahačka:
600 mlsmotana na šľahanie
140 gkryštálový cukor
70 gkakao
Na ozdobu:
čokoládová poleva
- Smotanu a cukor dáme variť, keď vrie, prisypeme preosiate kakao, zamiešame metličkou a necháme poriadne prejsť varom. Vychladnutú kakaovú smotanu dáme do chladničky. Šľaháme až na druhý deň dobre vychladenú, preto je dobré, ak si krém pripravíte večer a šľaháte ráno.
- Cesto: Vajíčka oddelíme a bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Žĺtky zamiešame s vodou, prilejeme k vyšľahanej pene a zasypeme ju preosiatou múkou zmiešanou s práškom do pečiva a kakaom. Zľahka vareškou premiešame a dáme do okrúhlej tortovej formy, pekne uhladíme. Pečieme cca 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šlehačkový pařížsky dort - FOTOPOSTUP.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tort paryski z bitą śmietaną - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein gesunder Snack: Banane-Kokos-Cookies OHNE ZUCKER und OHNE EIER an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínhabos párizsi torta FOTÓKKAL, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE.
KOMENTÁRE K RECEPTU