NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Sladko-pikantné kurča s ananásom
Sladko-pikantné kurča s ananásom
Recept Sladko-pikantné kurča s ananásom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.9.2020

Sladko-pikantné kurča s ananásom

Trochu náročnejšie jedlo na suroviny, ale oplatí sa ho pripraviť. Zaujímavé, exotické a chutné. Ako prílohu podávame klasickú ryžu.

Suroviny

Pre štyri osoby:

400 g
kuracie prsia
1 ks
zelená paprika
1 ks
žltá paprika
zväzok
lahôdková cibuľa
2 ks
menšia mrkva
2 strúčiky
cesnak
kúsok
zázvor
chilli paprička
2 lyžice
cukor
2 lyžice
ocot
1 dcl
kečup
2 dcl
kurací vývar
2 lyžičky
kukuričný/ryžový škrob
2 lyžice
sójová omáčka
4 lyžice
sladká chilli omáčka s ananásom
370 g
kompótový ananás
hrsť
sušené huby
rastlinný olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a naložíme do zmesi oleja, škrobu, cesnaku a sójovky.
  2. Zeleninu nakrájame na kúsky. Huby namočíme cez noc do studenej vody, ráno vodu vymeníme.
  3. Odležané mäso opečieme na troche oleja, vyberieme ho, pridáme znovu olej a pridávame jednotlivé suroviny od najtvrdšej / mrkva / po najmäkšie / papriky /. Pridáme huby, ktoré vytlačíme.
  4. Po piatich minútach vlejeme do zmesi omáčku, ktorú sme si pripravili zmiešaním sójovej omáčky, pretlaku, cukru, vývaru a octu. Prevaríme, vrátime naspäť mäso, pridáme chilli omáčku, šťavu z ananásu, prehrejeme a podávame najlepšie s ryžou.

Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár