Sladko-pikantné kurča s ananásom

Recept Sladko-pikantné kurča s ananásom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Trochu náročnejšie jedlo na suroviny, ale oplatí sa ho pripraviť. Zaujímavé, exotické a chutné. Ako prílohu podávame klasickú ryžu.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Pre štyri osoby:

400 gkuracie prsia
1 kszelená paprika
1 ksžltá paprika
zväzoklahôdková cibuľa
2 ksmenšia mrkva
2 strúčikycesnak
kúsokzázvor
chilli paprička
2 lyžicecukor
2 lyžiceocot
1 dclkečup
2 dclkurací vývar
2 lyžičkykukuričný/ryžový škrob
2 lyžicesójová omáčka
4 lyžicesladká chilli omáčka s ananásom
370 gkompótový ananás
hrsťsušené huby
rastlinný olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a naložíme do zmesi oleja, škrobu, cesnaku a sójovky.
  2. Zeleninu nakrájame na kúsky. Huby namočíme cez noc do studenej vody, ráno vodu vymeníme.
  3. Odležané mäso opečieme na troche oleja, vyberieme ho, pridáme znovu olej a pridávame jednotlivé suroviny od najtvrdšej / mrkva / po najmäkšie / papriky /. Pridáme huby, ktoré vytlačíme.
  4. Po piatich minútach vlejeme do zmesi omáčku, ktorú sme si pripravili zmiešaním sójovej omáčky, pretlaku, cukru, vývaru a octu. Prevaríme, vrátime naspäť mäso, pridáme chilli omáčku, šťavu z ananásu, prehrejeme a podávame najlepšie s ryžou.

Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť