NajRecept.sk Dezerty Múčniky Sladké venčeky z kysnutého cesta
Sladké venčeky z kysnutého cesta
Recept Sladké venčeky z kysnutého cesta
Petra H Petra H    ·   19.5.2021

Sladké venčeky z kysnutého cesta

Na raňajky, na desiatu, na večeru alebo kedykoľvek, kedy máte chuť na vynikajúce mäkkučké pečivo. Autor: Petra

65 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka
4 ks
vajce
1 ks
citrón - kôra
150 ml
maslo
120 g
kryštálový cukor
200 ml
teplé mlieko
trochu
mlieko (na kvások)
1 bal.
sušené droždie
1/2 lyžičky
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Trochu mlieka ohrejeme, pridáme lyžičku cukru, lyžicu múky a sušené droždie. Necháme na teplom mieste kysnúť.
  2. V miske zmiešame ostatné suroviny, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
  3. Keď cesto zdvojnásobilo svoj objem, na pracovnej doske ho rozdelíme na menšie kúsky, ktoré spracujeme do guľôčky.
  4. Guľôčku rozvaľkáme na tenší plátok, pozdĺžne ho nakrájame kolieskom na pizzu na tenké prúžky a zo spodnej strany šikmo zrolujeme. Pásik stočíme do "klbka" a položíme na papierom vyložený plech.
  5. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali lyžicu mlieka.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár