Sladké venčeky z kysnutého cesta

Recept Sladké venčeky z kysnutého cesta

Pridal: Petra H, 19.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Recept Sladké venčeky z kysnutého cesta
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na raňajky, na desiatu, na večeru alebo kedykoľvek, kedy máte chuť na vynikajúce mäkkučké pečivo. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Recept Sladké venčeky z kysnutého cesta

Pridal: Petra H, 19.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kghladká múka
4 ksvajce
1 kscitrón - kôra
150 mlmaslo
120 gkryštálový cukor
200 mlteplé mlieko
trochumlieko (na kvások)
1 bal.sušené droždie
1/2 lyžičkysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Trochu mlieka ohrejeme, pridáme lyžičku cukru, lyžicu múky a sušené droždie. Necháme na teplom mieste kysnúť.
  2. V miske zmiešame ostatné suroviny, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
  3. Keď cesto zdvojnásobilo svoj objem, na pracovnej doske ho rozdelíme na menšie kúsky, ktoré spracujeme do guľôčky.
  4. Guľôčku rozvaľkáme na tenší plátok, pozdĺžne ho nakrájame kolieskom na pizzu na tenké prúžky a zo spodnej strany šikmo zrolujeme. Pásik stočíme do "klbka" a položíme na papierom vyložený plech.
  5. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali lyžicu mlieka.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť