Skvelý pudingový tvaroháčik

Recept Skvelý pudingový tvaroháčik

Pridal: adkas, 23.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento koláč je u nás na "dennom" poriadku. Je vynikajúci, niekedy som ho robievala s lístkovým cestom, dnes ho pečiem s kakaovým cestom. Autor: Aďka

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 23.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

300 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
150 gmaslo
2 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva
1 ksžĺtok
1 ksvajce

1. vrstva:

500 gjemný tvaroh
150 gpráškový cukor
500 mlmlieko
100 mlolej
2 bal.vanilkový cukor
1 kscitrón
1 bal.Zlatý klas
3 ksžĺtok
1 ksvajce

Vrch:

4 ksbielok
200 gkryštálový cukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske zmiešame preosiatu múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme na kocky nakrájané maslo, vajíčko a žĺtok. Spracujeme cesto, ktoré je dosť jemné a zle sa váľa, ale nevadí, to zvládnete.
  2. Vo vymastenom a múkou vysypanom plechu rozvaľkáme cesto malým valčekom rovnomerne na celú plochu.
  3. Tvaroh, vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme pudingový prášok alebo zlatý klas, nastrúhanú kôru z jedného citróna, vajíčko a žĺtky. Pridáme olej a mlieko a spojíme. Hmota je tekutá, ale taká má byť. Vylejeme ju na pripravené cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.
  4. Vrch:
    Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, pridáme postupne cukor a vyšľaháme veľmi tuhú bielu lesklú penu, ktorú nanesieme na pudingovú vrstvu a dáme späť do rúry zapiecť na 10 minút.
  5. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč dáme ešte do chladničky a potom krájame úhľadné rezy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť