NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Sekaná Sekaná so zemiakovou kašou
Sekaná so zemiakovou kašou
Recept Sekaná so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   1.3.2023

Sekaná so zemiakovou kašou

Rýchle jedlo, ktoré dáte piecť do rúry a nestaráte sa. Ako prílohu volíme zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

Suroviny
600 g
bravčové pliecko
300 g
hovädzie predné
100 g
anglická slanina
6 strúčikov
cesnak
soľ, korenie
1 ks
vajcia + žĺtok /bielok nevyhadzovať/
hrsť
majoránky
1 lyžička
mletá sladká paprika
1 lyžička
drvená rasca
1 lyžica
plnotučná horčica
1/4 l
mlieko
strúhanka podľa potreby /cca 4 hrsti/
1 lyžica
sadlo
voda alebo vývar na podlievanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso si necháme pomlieť alebo tak urobíme sami doma. Pridáme všetky korenia aj ostatné ingrediencie, riadne prepracujeme a v uzavretej nádobe necháme cez noc v chladničke.
  2. Druhý deň hmotu znova rukami riadne prepracujeme a podľa potreby dochutíme soľou, prípadne pridáme strúhanku.
  3. Pekáčik vymažeme masťou a namočenými rukami vytvarujeme dve šišky. Bielok s kvapkou studenej vody rozšľaháme a mašlovačkou potrieme sekanú
  4. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre na 180 st. cca hodinu. Počas pečenia dolievame podľa potreby vodu a výpekom polievame. Podávame so zemiakovou kašou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
jimmy the cook    ·   12.6.2023   ·   Odpovedať   ·  

Po česky sekaná, po slovensky fašírka.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár