Rýchla domáca pečeňovka a chlieb bez miesenia

Recept Rýchla domáca pečeňovka a chlieb bez miesenia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak, priznám sa, že dnes sa mi extrémne nechcelo ísť do obchodu a tak som si vymyslela domáci chlebík a domácu rýchlu paštétu. No na konci som si povedala, že asi som radšej mohla vytiahnuť svoju osobu do obchodu, mala by som to oveľa rýchlejšie, než keď som začala sypať suroviny na chleba do misky. Ale tak predsa domáci chlebík je domáci a tá paštéta......hmmmmm...škoda, že už nezostalo nič :) Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Paštéta:

cca 700 gchladená kuracia pečienka
300 mlmlieko
150 gmaslo
1 kscibuľa
1 lyžičkasušený tymián
4 strúčikycesnak
soľ
mleté čierne korenie
na preliatierozpustené maslo

Chlieb bez miesenia:

2 hrnčekypšeničná chlebová múka
1 hrnčekhladká pšeničná múka
1/2 hrnčekaražná chlebová múka
3 lyžičkysoľ
3 lyžičkydrvená rasca
1 lyžičkadrvený aníz
1 lyžičkakryštálový cukor
1 a 1/2 hrnčekavlažná voda
1 lyžicaolej
1 lyžicaocot
1/2 kockydroždie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pečeň očistíme a prelejeme mliekom. Necháme asi 30 minút namočené, potom prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. Na panvici necháme na troške masla zosklovatieť cibuľu, pridáme cesnak, tymián a pečeň a všetko restujeme, kým sa v pečeni nezrazí všetka krv. Potom necháme úplne vychladnúť.
  3. Vychladnutú pečeň vsypeme do robota, pridáme maslo, soľ a korenie a mixujeme dohladka. Mne sa zdala zmes ešte príliš hustá, tak som pridala asi 2 lyžice domácej bravčovej masti.
  4. Naplníme do pohárov, zalejeme rozpusteným maslom a uložíme do chladničky.
  5. Chlieb:
    Cesto iba vymiesime so vzniknutým kváskom, aby v ňom nezostali suché múčne miesta, nehnetieme!!! Kysnul 3 hodiny v mise, zakrytej igelitom.
  6. Potom cesto vyškrabeme stierkou na pomúčenú pracovnú plochu, poprekladáme a sformujeme bochník, ktorý zakryjeme obrátenou misou.
  7. Medzitým si nahrejeme rúru aj s pečiacou nádobou a vekom na 230 stupňov a potom šup s cestom do toho vyhriateho pekáča (používam Simax o objeme 2,4l) na 30 minút na 230 stupňov a potom odkryjeme a pečieme ešte cca 15 minút na 220.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť