NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Rýchla domáca pečeňovka a chlieb bez miesenia
Rýchla domáca pečeňovka a chlieb bez miesenia
Recept Rýchla domáca pečeňovka a chlieb bez miesenia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   16.10.2020

Rýchla domáca pečeňovka a chlieb bez miesenia

Tak, priznám sa, že dnes sa mi extrémne nechcelo ísť do obchodu a tak som si vymyslela domáci chlebík a domácu rýchlu paštétu. No na konci som si povedala, že asi som radšej mohla vytiahnuť svoju osobu do obchodu, mala by som to oveľa rýchlejšie, než keď som začala sypať suroviny na chleba do misky. Ale tak predsa domáci chlebík je domáci a tá paštéta......hmmmmm...škoda, že už nezostalo nič :) Autor: Danka

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Paštéta:

cca 700 g
chladená kuracia pečienka
300 ml
mlieko
150 g
maslo
1 ks
cibuľa
1 lyžička
sušený tymián
4 strúčiky
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
na preliatie
rozpustené maslo

Chlieb bez miesenia:

2 hrnčeky
pšeničná chlebová múka
1 hrnček
hladká pšeničná múka
1/2 hrnčeka
ražná chlebová múka
3 lyžičky
soľ
3 lyžičky
drvená rasca
1 lyžička
drvený aníz
1 lyžička
kryštálový cukor
1 a 1/2 hrnčeka
vlažná voda
1 lyžica
olej
1 lyžica
ocot
1/2 kocky
droždie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pečeň očistíme a prelejeme mliekom. Necháme asi 30 minút namočené, potom prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. Na panvici necháme na troške masla zosklovatieť cibuľu, pridáme cesnak, tymián a pečeň a všetko restujeme, kým sa v pečeni nezrazí všetka krv. Potom necháme úplne vychladnúť.
  3. Vychladnutú pečeň vsypeme do robota, pridáme maslo, soľ a korenie a mixujeme dohladka. Mne sa zdala zmes ešte príliš hustá, tak som pridala asi 2 lyžice domácej bravčovej masti.
  4. Naplníme do pohárov, zalejeme rozpusteným maslom a uložíme do chladničky.
  5. Chlieb:
    Cesto iba vymiesime so vzniknutým kváskom, aby v ňom nezostali suché múčne miesta, nehnetieme!!! Kysnul 3 hodiny v mise, zakrytej igelitom.
  6. Potom cesto vyškrabeme stierkou na pomúčenú pracovnú plochu, poprekladáme a sformujeme bochník, ktorý zakryjeme obrátenou misou.
  7. Medzitým si nahrejeme rúru aj s pečiacou nádobou a vekom na 230 stupňov a potom šup s cestom do toho vyhriateho pekáča (používam Simax o objeme 2,4l) na 30 minút na 230 stupňov a potom odkryjeme a pečieme ešte cca 15 minút na 220.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov