NajRecept.sk Dezerty Múčniky Rumba cherry rezy
Rumba cherry rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Gaštanka    ·   21.9.2020

Rumba cherry rezy

Vynikajúce rumba rezy s krehkým cestom vnútri. Čerešne alebo višne dokonale osviežia a sú veľmi chutné v kombinácii so žĺtkovým krémom.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

6 ks
bielok
6 lyžíc
kryštálový cukor
1 hrnček
nasekané vlašské orechy
1 hrnček
čerešne alebo višne
5 lyžíc
polohrubá múka

Krém:

6 ks
žĺtok
9 lyžíc
kryštálový cukor
300 ml
mlieko
3 lyžice
hladká múka
250 g
maslo alebo margarín

Ďalej budeme potrebovať:

2 ks
tortová oblátka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech o veľkosti 20 x 30 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 stupňov.
  2. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej lesklej peny, pridáme postupne múku zmiešanú s orechmi a premiešame. Nakoniec pridáme čerešne alebo višne.
  3. Cesto navrstvíme na plech, pekne uhladíme a pečieme dozlata.
  4. Mlieko s cukrom dáme variť na oheň, pridáme múku a žĺtky a metličkou poriadne vymiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo mixérom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
  5. Na tortovú oplátku navrstvíme polovicu krému, pekne uhladíme, položíme cesto, natrieme zvyšný krém a položíme druhú oplátku. Zaťažíme a necháme v chladničke odpočívať minimálne hodinu. Krájame ostrým nožom.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov