Rumba cherry rezy
Vynikajúce rumba rezy s krehkým cestom vnútri. Čerešne alebo višne dokonale osviežia a sú veľmi chutné v kombinácii so žĺtkovým krémom.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
6 ksbielok
6 lyžíckryštálový cukor
1 hrnčeknasekané vlašské orechy
1 hrnčekčerešne alebo višne
5 lyžícpolohrubá múka
Krém:
6 ksžĺtok
9 lyžíckryštálový cukor
300 mlmlieko
3 lyžicehladká múka
250 gmaslo alebo margarín
Ďalej budeme potrebovať:
2 kstortová oblátka
- Pripravíme si plech o veľkosti 20 x 30 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 stupňov.
- Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej lesklej peny, pridáme postupne múku zmiešanú s orechmi a premiešame. Nakoniec pridáme čerešne alebo višne.
- Cesto navrstvíme na plech, pekne uhladíme a pečieme dozlata.
- Mlieko s cukrom dáme variť na oheň, pridáme múku a žĺtky a metličkou poriadne vymiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo mixérom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
- Na tortovú oplátku navrstvíme polovicu krému, pekne uhladíme, položíme cesto, natrieme zvyšný krém a položíme druhú oplátku. Zaťažíme a necháme v chladničke odpočívať minimálne hodinu. Krájame ostrým nožom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rumba cherry řezy.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Rumba cherry szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU