Rumba cherry rezy

Recept Rumba cherry rezy

Pridal: Gaštanka, 21.9.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Čerešne, Višne

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce rumba rezy s krehkým cestom vnútri. Čerešne alebo višne dokonale osviežia a sú veľmi chutné v kombinácii so žĺtkovým krémom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Gaštanka, 21.9.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Čerešne, Višne

SUROVINY

Cesto:

6 ksbielok
6 lyžíckryštálový cukor
1 hrnčeknasekané vlašské orechy
1 hrnčekčerešne alebo višne
5 lyžícpolohrubá múka

Krém:

6 ksžĺtok
9 lyžíckryštálový cukor
300 mlmlieko
3 lyžicehladká múka
250 gmaslo alebo margarín

Ďalej budeme potrebovať:

2 kstortová oblátka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech o veľkosti 20 x 30 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 stupňov.
  2. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej lesklej peny, pridáme postupne múku zmiešanú s orechmi a premiešame. Nakoniec pridáme čerešne alebo višne.
  3. Cesto navrstvíme na plech, pekne uhladíme a pečieme dozlata.
  4. Mlieko s cukrom dáme variť na oheň, pridáme múku a žĺtky a metličkou poriadne vymiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo mixérom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
  5. Na tortovú oplátku navrstvíme polovicu krému, pekne uhladíme, položíme cesto, natrieme zvyšný krém a položíme druhú oplátku. Zaťažíme a necháme v chladničke odpočívať minimálne hodinu. Krájame ostrým nožom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť