Rolované koláčiky s tvarohom a hruškovým lekvárom

Recept Rolované koláčiky s tvarohom a hruškovým lekvárom

Pridal: Lacusin, 23.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Koláčiky sú vďaka zarolovanému tvarohu dokonale vláčne. Navrch možno použiť plnku podľa chuti, ja pre tentokrát zvolila hruškový lekvár. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 23.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

250 mlvlažné mlieko
20 gdroždie
100 gkryštálový cukor
2 ksžĺtok
100 grozpustené maslo
500 ghladká múka
1 lyžičkarum
štipkasoľ

Tvarohová plnka:

250 gjemný tvaroh
1 lyžicavanilkový puding
2 lyžicepráškový cukor

Hrušková náplň:

250 ghruškový lekvár

Na dohotovenie:

1 ks rozšľahanévajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme kvasnice, pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások.
  2. Do kvásku pridáme žĺtky, maslo, rum, múku a soľ a premiešame tak, až vznikne hladké vláčne cesto. Poprášime zľahka múkou, prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.
  3. Pripravíme si tvarohovú náplň. Do tvarohu vmiešame pudingový prášok aj cukor a premiešame. Prípadne pridáme trochu mlieka na zriedenie.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a potrieme tvarohovou plnkou. Zrolujeme do rolády a tú pokrájame na 1 cm kolieska.
  5. Kolieska preložíme na plech. Uprostred každého kolieska urobíme prstami jamku a naplníme ju lekvárom. Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom.
  6. Pečieme pri 180 ° C dozlatista. Podávame pocukrované.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť