NajRecept.sk Prílohy Ryža Rizoto Rizoto s bravčovým mäsom
Rizoto s bravčovým mäsom
Recept Rizoto s bravčovým mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   30.10.2020

Rizoto s bravčovým mäsom

Tak nie je to pravé talianske rizoto, ktoré má byť krémové a vrch má byť posypaný strúhaným parmezánom, ale nám doma to takto chutí. S bravčovým mäskom, s nakladanou mrkvou a hráškom a vrch posypaný eidamom. Autor: Mineralka

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
bravčové stehno
1 ks
cibuľa
2 lyžice
bravčová masť
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
sladká mletá paprika
ryža
sterilizovaný hrášok s mrkvou a kukuricou
na ozdobu
strúhaný syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na kocky, surové pridáme na orestovanú cibuľu na masti, osolíme, okoreníme a posypeme (s mierou) sladkou paprikou. Mäsko necháme zatiahnuť, podlejeme vodou a necháme dusiť domäkka.
  2. Medzitým si premyjeme a uvaríme ryžu vo väčšom hrnci.
  3. Sterilizovanú zeleninu (mrkva, hrášok, kukuricu) scedíme.
  4. Keď je mäso mäkké, tak ho pridáme k hotovej ryži aj so sterilizovanou zeleninou. Zamiešame, prípadne dochutíme soľou.
  5. Podávame kopčeky rizota ozdobené strúhaným syrom.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár