Rizoto s bravčovým mäsom

Recept Rizoto s bravčovým mäsom

Pridal: Mineralka, 30.10.2020

Kategorie: Rizoto, Ryža, Bravčové mäso, Mäso, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak nie je to pravé talianske rizoto, ktoré má byť krémové a vrch má byť posypaný strúhaným parmezánom, ale nám doma to takto chutí. S bravčovým mäskom, s nakladanou mrkvou a hráškom a vrch posypaný eidamom. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 30.10.2020

Kategorie: Rizoto, Ryža, Bravčové mäso, Mäso, Prílohy

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 gbravčové stehno
1 kscibuľa
2 lyžicebravčová masť
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa chutisladká mletá paprika
ryža
sterilizovaný hrášok s mrkvou a kukuricou
na ozdobustrúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na kocky, surové pridáme na orestovanú cibuľu na masti, osolíme, okoreníme a posypeme (s mierou) sladkou paprikou. Mäsko necháme zatiahnuť, podlejeme vodou a necháme dusiť domäkka.
  2. Medzitým si premyjeme a uvaríme ryžu vo väčšom hrnci.
  3. Sterilizovanú zeleninu (mrkva, hrášok, kukuricu) scedíme.
  4. Keď je mäso mäkké, tak ho pridáme k hotovej ryži aj so sterilizovanou zeleninou. Zamiešame, prípadne dochutíme soľou.
  5. Podávame kopčeky rizota ozdobené strúhaným syrom.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť