Rezy s pudingom a šľahačkou

Recept Rezy s pudingom a šľahačkou

Pridal: Marie Pařízková, 6.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z najobľúbenejších zákuskov. Nielen, že výborne vyzerá, ale ešte lepšie chutí. V originálnom recepte sa do pudingu nezahŕňala čokoláda, tú som si sama pridala do receptu a takto je to oveľa chutnejšie než originál. Určite vyskúšajte. Čokoládou som aj bohato posypala smotanovú vrstvu. Nešetrite, koláčik si tú čokoládu naozaj žiada. Samozrejme puding môžete použiť akýkoľvek, už som tento koláč robila aj s vanilkovým, aj s pistáciovým, aj s malinovým pudingom a bol rovnako chutný. Vtedy som do pudingu už nedávala čokoládu, jedine do vanilkového som pridala bielu. Autor: Marie

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marie Pařízková, 6.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
150 gpráškový cukor
100 ghladká múka
100 gpolohrubá múka
100 mlolej
100 mlteplá voda

Puding:

1 litermlieko
2 bal.čokoládový puding
podľa chutikryštálový cukor
1 bal.čokoláda

Ďalej:

2 bal.šľahačka
1 bal.kyslá smotana
podľa chutipráškový cukor
1 bal.čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na piškótu si vyšľaháme žĺtky s cukrom, olejom a vodou. Zvlášť vyšľaháme bielky so štipkou soli, do tuhého snehu. Zašľaháme lyžicu cukru múčka.
  2. Odvážime si múky a do žĺtkovej zmesi je striedavo ručne metličkou zašľaháme spolu so snehom.
  3. Cesto nalejeme do stredne veľkého tukom vymasteného a hrubou múkou vysypaného hlbokého plechu. Na cesto nalejeme (cik cak) vopred uvarený puding.
  4. Môže v ňom byť primiešaná a rozpustená čokoláda. Pečieme pri 180 ° C / asi 35min, skúsime špajdlou.
  5. Po vychladnutí potrieme vyšľahanou šľahačkou zmiešanou s kyslou smotanou. Môžeme ich osladiť a navrch sypeme strúhanú čokoládu alebo kakao.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť