Rezy s pudingom a kyslou smotanou

Recept Rezy s pudingom a kyslou smotanou

Pridal: Lenulinka, 26.1.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý pudingový rez s kyslou smotanou a na vrchu posypaný grankom. Autor: Lenulinka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lenulinka, 26.1.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 ghorúca voda
100 golej
2 lyžicekakao
200 gpolohrubá múka

Puding:

2 bal.Zlatý klas
2 lyžicekryštálový cukor
750 mlmlieko

Krém:

2 bal.kyslá smotana
2 lyžicepráškový cukor
na posypaniegranko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv uvarte z mlieka, cukru a vanilkového pudingu (zlatého klasu) puding. Bude svetlý, takže piškóta musí byť naopak čokoládová/kakaová.
  2. Ušľahajte vajcia s cukrom, zašľahajte do peny horúcu vodu a olej. Po zhustnutí zamiešajte do nej zmes múky s práškom do pečiva a kakaom. Vymiešajte redšie tmavé cesto a rozotrite ho na plech s papierom. V tejto fáze naložte do cesta lyžicou radu kôpok svetlého pudingu. Zostanú na hnedej hladine, ale pri pečení sa ponoria. Tento základ vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečte ho 20-30minut.
  3. Po vychladnutí potrite plát kyslou smotanou vyšľahanou s cukrom, povrch uhlaďte a posypte vrstvou Granka. Dezert potom nechajte v chlade odležať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť