Recept na metrový koláčik našich babičiek

Recept na metrový koláčik našich babičiek

Pridal: Mineralka, 12.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept našich babičiek. Tradičný metrový koláč, ktorý sa hodí na každú príležitosť, výborný aj ku kávičke. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 12.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
260 gpráškový cukor
10 lyžícolej
8 lyžícvoda
260 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
podľa chutikakao

Krém:

1/2 lmlieko
150 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.Zlatý klas / vanilkový puding
250 gmaslo
čoko poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom za postupného pridávania oleja a teplej vody do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Do žĺtkovej peny jemne vmiešame sneh a pridáme múku, zľahka zamiešame. Polovicu svetlého cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy srnčieho chrbta. Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Cesto nalejeme do druhej formy a naraz pečieme pri teplote 180 st. cca pol hodinu. Po upečení cesto z formy vyklopíme a necháme vychladnúť.
  3. Vychladnuté cesto nakrájame na tenké prúžky.
  4. Z mlieka, cukru, vanilky, zlatého klasu alebo vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, postupne pridáme puding a vyšľaháme hladký krém.
  5. Striedavo lepíme kúsky svetlého a tmavého cesta pripraveným krémom. Trochu krému necháme aj na vrch a boky.
  6. Odložíme do chladničky na hodinu a po hodine vrch polejeme rozpustenou čokoládou. Krájame ostrým nožom, ktorý máčame v horúcej vode. Krájame šikmým rezom, aby sme mali krásne rezy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť