NajRecept.sk Dezerty Múčniky Recept na metrový koláčik našich babičiek
Recept na metrový koláčik našich babičiek
Recept na metrový koláčik našich babičiek
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   12.3.2021

Recept na metrový koláčik našich babičiek

Recept našich babičiek. Tradičný metrový koláč, ktorý sa hodí na každú príležitosť, výborný aj ku kávičke. Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
260 g
práškový cukor
10 lyžíc
olej
8 lyžíc
voda
260 g
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
podľa chuti
kakao

Krém:

1/2 l
mlieko
150 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
Zlatý klas / vanilkový puding
250 g
maslo
čoko poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom za postupného pridávania oleja a teplej vody do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Do žĺtkovej peny jemne vmiešame sneh a pridáme múku, zľahka zamiešame. Polovicu svetlého cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy srnčieho chrbta. Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Cesto nalejeme do druhej formy a naraz pečieme pri teplote 180 st. cca pol hodinu. Po upečení cesto z formy vyklopíme a necháme vychladnúť.
  3. Vychladnuté cesto nakrájame na tenké prúžky.
  4. Z mlieka, cukru, vanilky, zlatého klasu alebo vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, postupne pridáme puding a vyšľaháme hladký krém.
  5. Striedavo lepíme kúsky svetlého a tmavého cesta pripraveným krémom. Trochu krému necháme aj na vrch a boky.
  6. Odložíme do chladničky na hodinu a po hodine vrch polejeme rozpustenou čokoládou. Krájame ostrým nožom, ktorý máčame v horúcej vode. Krájame šikmým rezom, aby sme mali krásne rezy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár