Polievka z pečených paprík

Pridal: Romča Važa, 5.1.2021
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Husté polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pečené červené papriky sú samé o sebe chutné. Môžeme ich však použiť aj na prípravu polievky. Mňamka! Autor: Romča
FOTKA OD VÁS
Pridal: Romča Važa, 5.1.2021
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Husté polievky
SUROVINY
Budeme potrebovať:
asi 6 ksčervená paprika
kúsokmaslo
1 kscibuľa
1 lzeleninový vývar
podľa potrebysoľ
podľa potrebykorenie
podľa chutizemiak
podľa potrebyzápražka
- Papriky opečieme nasucho na panvici alebo v rúre, musia sa vytvoriť pľuzgieriky a šupka musí stmavnúť.
- Potom papriky dáme do mikroténového vrecka, uzavrieme a necháme vychladnúť, potom sa šupka dobre zlúpne. Na masle orestujeme cibuľu, pridáme ošúpanú, nakrájanú papriku, orestujeme.
- Zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme, okoreníme a povaríme, potom rozmixujeme, pridáme nakrájané zemiaky, povaríme a zahustíme zápražkou, ešte povaríme. Na tanieri ozdobíme paprikou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Polévka z pečených paprik.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sült paprika leves.
KOMENTÁRE K RECEPTU