Polievka z pečených paprík

Recept Polievka z pečených paprík
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečené červené papriky sú samé o sebe chutné. Môžeme ich však použiť aj na prípravu polievky. Mňamka! Autor: Romča

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

asi 6 ksčervená paprika
kúsokmaslo
1 kscibuľa
1 lzeleninový vývar
podľa potrebysoľ
podľa potrebykorenie
podľa chutizemiak
podľa potrebyzápražka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Papriky opečieme nasucho na panvici alebo v rúre, musia sa vytvoriť pľuzgieriky a šupka musí stmavnúť.
  2. Potom papriky dáme do mikroténového vrecka, uzavrieme a necháme vychladnúť, potom sa šupka dobre zlúpne. Na masle orestujeme cibuľu, pridáme ošúpanú, nakrájanú papriku, orestujeme.
  3. Zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme, okoreníme a povaríme, potom rozmixujeme, pridáme nakrájané zemiaky, povaríme a zahustíme zápražkou, ešte povaríme. Na tanieri ozdobíme paprikou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť