Poctivá banánová bábovka s náplňou

Recept Poctivá banánová bábovka s náplňou

Pridal: NajLucka, 21.9.2020

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Banány

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca poctivá banánová bábovka. Lahodná chuť, skvelá vôňa pri pečení, jááááááj sliny už tečú.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 21.9.2020

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Banány

SUROVINY

Cesto:

1 ksvajce
1/2 hrnčekahnedý cukor
1/4 hrnčekakryštálový cukor
1/4 hrnčekaolej
1/4 hrnčekabiely grécky jogurt
1 lyžicavanilková esencia
2 ksveľký zrelý banán
1 hrnčekhladká múka
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
1/2 lyžičkyjedlá sóda
1 lyžičkamletá škorica
1/4 lyžičkymleté klinčeky
štipkasoľ

Náplň:

1/4 hrnčekapráškový cukor
2 lyžicehladká múka
1 kspomaranč - kôra
1 ksvajce
250 gsmotanový syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov, pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou alebo strúhankou.
  2. Vo veľkej miske vidličkou pretlačíme banány na kašu, pridáme cukor, vajíčko, olej, jogurt, esenciu a nakoniec primiešame zmes múky, prášku do pečiva, jedlej sódy, škorice, mletého klinčeka a soli. Premiešame.
  3. V druhej miske vymiešame všetky suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu náplne.
  4. Polovicu cesta nalejeme do formy, opatrne navrstvíme do stredu náplň (snažte sa tak, aby sa plnka nedotýkala steny formy) a náplň zakryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme cca 35 - 40 minút.
  5. Upečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme aspoň 15 minút a potom ju opatrne vyberieme na tanier. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Averiecooks /foto: Tiphero/

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť