Plnené svetlé oriešky obalené v práškovom cukre

Recept Plnené svetlé oriešky obalené v práškovom cukre
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasika u nás doma. Oriešky nesmú chýbať na vianočnom stole, ako napríklad linecké koláčiky. Recept mám od kolegyne z práce a veru musím povedať, že som strašne rada, že som ich skúsila. S cestom sa robilo super, oriešky sa pekne vyklápali z formičiek a je pravdou, že keď postoja deň - dva, sú skvelé. Z dávky vyšlo cca 100 ks. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

300 ghladká múka
300 ghrubá múka
300 gmaslo
200 gpráškový cukor
250 gmleté orechy
1 ksvajce

Náplň:

4 ksvajce
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
200 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do guľôčky, s ktorou môžete hneď pracovať, nemusíte ju dávať do chladničky. Malé kúsky cesta odoberáme z veľkej guličky a plníme formičky na oriešky, ktoré sme predtým potreli tenkou vrstvou oleja.
  2. Cesto plníme tak, aby nám zostal uprostred priestor, do ktorého budeme dávať krém. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 8-10 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme z formičiek.
  3. Náplň:
    Celé vajcia s cukrom a vanilkou šľaháme nad parou do zhustnutia (trvalo to cca 10 minút). Necháme vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme a potom vmiešame vychladnutú vajíčkovú hmotu. Krémom pomocou cukrárskeho vrecka plníme vychladnuté oriešky a zlepíme ich spolu. Môžeme obaľovať v práškovom cukre alebo ich len mierne cez sitko poprášiť cukrom, prípadne kakaom.

Môj blog s receptem: Adkas

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť