Piškótová roláda s tvarohom a jahodami

Recept Piškótová roláda s tvarohom a jahodami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte chuť na sladké a nechcete čakať, kým vám stuhne krém, aby sa koláčik dal nakrájať, odporúčam vám pripraviť rolády. Tie sú tak chutné a jednoduché a hlavne veľmi rýchle. Viete pripraviť milión krémov na rôzne spôsoby, viete pridať ovocie podľa chuti a podľa toho, čo máte doma. Roláda je jemná a ku kávičke ako stvorená.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na piškótu:

4 ksvajce
160 ghladká múka
160 gkrupicový cukor
4 lyžičkyvoda
na pomazanie papiera na pečenieolej

Na náplň:

450 gtvaroh
2 lyžicevanilkový cukor
250 gjahoda
na pomazanie piškótyhustá jahodová marmeláda
na poprášeniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 170° C a pripravím si veľký plech, ktorý vyložím papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny a primiešame múku. Potom zvlášť vyšľaháme bielky do nepríliš pevného snehu a lyžičku po lyžičke do neho pridávam vodu. Akonáhle je sneh tuhý, opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.
  2. Papier, ktorý je na plechu, pomažem celý olejom a rovnomerne naň cesto rozprestriem. Pečiem 10 minút alebo dozlatista.
  3. Pripravím si veľkú čistú utierku, ktorú len zľahka pokropím vodou (ale naozaj len málinko), upečený korpus na ňu položím papierom na pečenie hore a stiahnem ho.
  4. Takto pripravený piškót zabalím aj s utierkou do ruličky a nechám vychladnúť. Medzitým si očistím jahody a nakrájam ich na plátky.
  5. Tvaroh vyšľaháme s cukrom (podľa chuti si ho môžete prisladiť). Akonáhle korpus vychladne, opatrne ho rozviniem, Pomažem marmeládou, ľahko nanesiem časť tvarohu, pokladiem jahodami a tie potriem druhou časťou tvarohu. 
  6. Roládu potom pevne zavinieme a ľahko zaprášime cukrom.

Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť