Pečené kura na grécky spôsob

Recept Pečené kura na grécky spôsob
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečené kura na grécky spôsob. Niečo tradičného na obed, aby sa nepovedalo. Pečená kuracie stehná, posypané korením. Niekedy sme mali radi bohato posypané korením, až tá koža chrumkala pod zubami a lámala sa pod vidličkou, ale teraz už máme radi tak mierne prepečené. Autor: sonizna.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

400 gzemiak
2 lyžiceolivový olej
2 kskuracie stehno
100 gparadajka
100 golivy
3 lyžicešalvia
150 gbalkánsky syr
1/2 lyžičkysoľ
1 lyžičkakorenie na kurča

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Rozprestrieme na pekáč, osolíme a pokvapkáme olejom.
  2. Kurča umyjeme a okoreníme korením podľa chuti. Ja som zvolila klasické korenie na kura. Kto chce, môže z kurčaťa odstrániť kožu, získa tak ľahšiu variantu jedla.
  3. Teraz dáme všetko do rúry a pečieme 30 minút na 200° C.
  4. Potom pekáč vytiahneme z rúry a pridáme paradajky - buď zvolíme cherry paradajky, tie môžeme dať do pekáča celé, alebo nakrájame obyčajné paradajky na mesiačiky. Pridáme olivy - čierne alebo zelené, podľa chuti (môžeme použiť aj olivy plnené papričkou). Tie dáme do pekáča vcelku.
  5. Ďalej posypeme sušenými šalviovými lístkami a balkánskym syrom - ten si buď nakrájame na kocky, alebo ho rozdrobíme.
  6. Pečieme ešte 30 min. Ihneď podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť