Pečené jelítka, kyslá dusená kapusta

Recept Pečené jelítka, kyslá dusená kapusta

Pridal: NajLucka, 10.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná pochúťka na obed. V kombinácii s kyslou kapustou to je neodolateľné. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 10.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4 ksjelítko
500 gkyslá kapusta
1 lyžicamasť
100 gslanina
2 kscibuľa
na zahustenie kapustyzemiak alebo zápražka
soľ
cukor
na prílohuzemiak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jelítka umiestnime do rajnice alebo na panvicu, pridáme masť a zo všetkých strán opečieme do chrumkava.
  2. Kapustu prekrájame, prípadne prepláchneme / ak je príliš kyslá /, dáme do hrnca, pridáme cca 200 ml vody a dusíme domäkka. Slaninu vyškvaríme, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme zozlatnúť. Kapustu dochutíme soľou, cukrom, pridáme slaninu s cibuľkou a zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom alebo 2 lyžicami hladkej múky, ktorú rozmiešame v troške vody. Krátko prevaríme a podávame s varenými zemiakmi.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť