NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Pečené jelítka, kyslá dusená kapusta
Pečené jelítka, kyslá dusená kapusta
Recept Pečené jelítka, kyslá dusená kapusta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   10.10.2020

Pečené jelítka, kyslá dusená kapusta

Výborná pochúťka na obed. V kombinácii s kyslou kapustou to je neodolateľné. Dobrú chuť!

Suroviny

Budeme potrebovať:

4 ks
jelítko
500 g
kyslá kapusta
1 lyžica
masť
100 g
slanina
2 ks
cibuľa
na zahustenie kapusty
zemiak alebo zápražka
soľ
cukor
na prílohu
zemiak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jelítka umiestnime do rajnice alebo na panvicu, pridáme masť a zo všetkých strán opečieme do chrumkava.
  2. Kapustu prekrájame, prípadne prepláchneme / ak je príliš kyslá /, dáme do hrnca, pridáme cca 200 ml vody a dusíme domäkka. Slaninu vyškvaríme, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme zozlatnúť. Kapustu dochutíme soľou, cukrom, pridáme slaninu s cibuľkou a zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom alebo 2 lyžicami hladkej múky, ktorú rozmiešame v troške vody. Krátko prevaríme a podávame s varenými zemiakmi.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár