Pečené jelítka, kyslá dusená kapusta

Pridal: NajLucka, 10.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborná pochúťka na obed. V kombinácii s kyslou kapustou to je neodolateľné. Dobrú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 10.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Budeme potrebovať:
4 ksjelítko
500 gkyslá kapusta
1 lyžicamasť
100 gslanina
2 kscibuľa
na zahustenie kapustyzemiak alebo zápražka
soľ
cukor
na prílohuzemiak
- Jelítka umiestnime do rajnice alebo na panvicu, pridáme masť a zo všetkých strán opečieme do chrumkava.
- Kapustu prekrájame, prípadne prepláchneme / ak je príliš kyslá /, dáme do hrnca, pridáme cca 200 ml vody a dusíme domäkka. Slaninu vyškvaríme, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme zozlatnúť. Kapustu dochutíme soľou, cukrom, pridáme slaninu s cibuľkou a zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom alebo 2 lyžicami hladkej múky, ktorú rozmiešame v troške vody. Krátko prevaríme a podávame s varenými zemiakmi.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pečené jelítko, kysané dušené zelí.
KOMENTÁRE K RECEPTU