NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Pečená zelenina so syrovou omáčkou
Pečená zelenina so syrovou omáčkou
Recept Pečená zelenina so syrovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   15.9.2020

Pečená zelenina so syrovou omáčkou

Niekedy je potrebné obmedziť mäso a dať si len zeleninu. So syrovou omáčkou to bol celkom chutný obed. Podávala som to ešte s ryžou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 ks
stredne veľký karfiol
1/2 ks
hokaido tekvica
1 hlavička
cesnak
4 vetvičky
tymián
1/2 lyžičky
muškátový kvet
podľa chuti
soľ
4 lyžice
olivový olej

Na omáčku:

300 ml
mlieko
200 g
gorgonzola
100 g
pecorino
hrsť
nahrubo podrvené vlašské orechy
hrsť
bielé hrozno
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol rozoberieme na ružičky, nelúpanú vydlabanú tekvicu rozkrájame, cesnak ošúpeme a necháme celé strúčiky.
  2. Všetko dáme do pekáča, osolíme, ochutíme muškátovým kvetom, pridáme tymián a pokvapkáme olejom. V rúre na 220 st. pečieme cca 30 minút. Sem tam zeleninu prehodíme.
  3. Do rajnice dáme mlieko, nakrájanú gorgonzolu a nastrúhané pecorino. Na miernom plameni zohrievame, kým sa syry nerozpustia a omáčka nezhustne. Podľa chuti pridáme soľ, ale nie je to nutné, syry sú samé o sebe slané dosť.
  4. Nakoniec pridáme orechy a hrozno a krátko prehrejeme. Podávame napr. s bulgurom.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár