Pečená zelenina so syrovou omáčkou

Recept Pečená zelenina so syrovou omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy je potrebné obmedziť mäso a dať si len zeleninu. So syrovou omáčkou to bol celkom chutný obed. Podávala som to ešte s ryžou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 ksstredne veľký karfiol
1/2 kshokaido tekvica
1 hlavičkacesnak
4 vetvičkytymián
1/2 lyžičkymuškátový kvet
podľa chutisoľ
4 lyžiceolivový olej

Na omáčku:

300 mlmlieko
200 ggorgonzola
100 gpecorino
hrsťnahrubo podrvené vlašské orechy
hrsťbielé hrozno

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol rozoberieme na ružičky, nelúpanú vydlabanú tekvicu rozkrájame, cesnak ošúpeme a necháme celé strúčiky.
  2. Všetko dáme do pekáča, osolíme, ochutíme muškátovým kvetom, pridáme tymián a pokvapkáme olejom. V rúre na 220 st. pečieme cca 30 minút. Sem tam zeleninu prehodíme.
  3. Do rajnice dáme mlieko, nakrájanú gorgonzolu a nastrúhané pecorino. Na miernom plameni zohrievame, kým sa syry nerozpustia a omáčka nezhustne. Podľa chuti pridáme soľ, ale nie je to nutné, syry sú samé o sebe slané dosť.
  4. Nakoniec pridáme orechy a hrozno a krátko prehrejeme. Podávame napr. s bulgurom.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť