NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Pečená cuketa v smotanovej omáčke
Pečená cuketa v smotanovej omáčke
Recept Pečená cuketa v smotanovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   19.5.2021

Pečená cuketa v smotanovej omáčke

Ak ste ešte stále nespotrebovali cuketu zo záhrady, máme pre vás skvelý recept ako ju pripraviť. Väčšinou cukety grilujeme, opekáme iba na štipke oleja s grilovacím korením, prípadne s inou zeleninou. Vyskúšajte pripraviť luxusný obed bez mäsa, pečenú cuketu v smotanovej omáčke s jemnou cesnakovou chuťou. Autor: Lacusin

10 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
cuketa
50 g
maslo
100 g
smotana na šľahanie
2 ks
vajce
podľa chuti
cesnak
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketu použijeme čo najmenšiu, aby nemala veľké jadierka. Pokiaľ máte cuketu zo záhrady, nemusíte ju lúpať, ale ak ste ju kúpili z obchodu, radšej ju olúpte.
  2. Na kolieska nakrájanú cuketu dáme do misky, osolíme a necháme chvíľu odstáť, aby pustila vodu. Potom vodu scedíme.
  3. V druhej miske vymiešame rozpustené maslo, smotanu, vajíčka, prelisovaný cesnak a pridáme štipku soli a korenia.
  4. Pripravíme zapekaciu misu, do ktorej dáme cuketu, zalejeme ju smotanovou omáčkou a vrch posypeme korením podľa chuti.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi pol hodinu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár