Pečená cuketa v smotanovej omáčke

Recept Pečená cuketa v smotanovej omáčke
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste ešte stále nespotrebovali cuketu zo záhrady, máme pre vás skvelý recept ako ju pripraviť. Väčšinou cukety grilujeme, opekáme iba na štipke oleja s grilovacím korením, prípadne s inou zeleninou. Vyskúšajte pripraviť luxusný obed bez mäsa, pečenú cuketu v smotanovej omáčke s jemnou cesnakovou chuťou. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 kscuketa
50 gmaslo
100 gsmotana na šľahanie
2 ksvajce
podľa chuticesnak
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu použijeme čo najmenšiu, aby nemala veľké jadierka. Pokiaľ máte cuketu zo záhrady, nemusíte ju lúpať, ale ak ste ju kúpili z obchodu, radšej ju olúpte.
  2. Na kolieska nakrájanú cuketu dáme do misky, osolíme a necháme chvíľu odstáť, aby pustila vodu. Potom vodu scedíme.
  3. V druhej miske vymiešame rozpustené maslo, smotanu, vajíčka, prelisovaný cesnak a pridáme štipku soli a korenia.
  4. Pripravíme zapekaciu misu, do ktorej dáme cuketu, zalejeme ju smotanovou omáčkou a vrch posypeme korením podľa chuti.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi pol hodinu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť