Osviežujúci zmrzlinový koláč SNEHULIENKA bez pečenia

Recept Osviežujúci zmrzlinový koláč SNEHULIENKA bez pečenia

Pridal: Triniti, 21.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Nepečené dezerty, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čoskoro tu máme leto a preto je potrebné myslieť aj na dezerty, ktoré počas horúčav osviežia. Samozrejme domáce nanuky nesmú chýbať. Môžete však do svojho zoznamu letných sladkých dobrôt pridať aj tento zmrzlinový nepečený koláč, ktorý si vaše deti zamilujú. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 21.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Nepečené dezerty, Jahody, Podľa ovocia

Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

30 ksdlhé piškóty
300 mlmlieko

Krém:

400 mlsmotana na šľahanie
50 gmascarpone
500 gjemný tvaroh
140 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový cukor
1/2 kscitrón
1 bal.stužovač šľahačky

Ovocná vrstva:

750 gmrazené jahody
80 gpráškový cukor
55 gkukuričný škrob

Na ozdobu:

podľa potrebybiela čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu o rozmere 30 x 40 cm. Na dno poukladáme piškóty, ktoré sme namočili do mlieka.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom do tuhej šľahačky. V druhej miske zmiešame mascarpone, tvaroh, cukor a krátko a na nízkych otáčkach šľaháme. Obe hmoty spojíme a ochutíme citrónovou šťavou. Šľahačkový krém navrstvíme na piškóty a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky na 30 minút.
  3. Mrazené jahody pomocou mixéra rozmixujeme, preložíme do hrnca, pridáme práškový cukor a rozvaríme. Pridáme kukuričný škrob a uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Rovnomerne navrstvíme na krém a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
  4. Pokiaľ chcete dezert podávať úplne chladný, odporúčam pred podávaním celý plech vložiť do mrazničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť