NajRecept.sk Dezerty Múčniky Osviežujúci zmrzlinový koláč SNEHULIENKA bez pečenia
Osviežujúci zmrzlinový koláč SNEHULIENKA bez pečenia
Recept Osviežujúci zmrzlinový koláč SNEHULIENKA bez pečenia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   21.4.2021

Osviežujúci zmrzlinový koláč SNEHULIENKA bez pečenia

Čoskoro tu máme leto a preto je potrebné myslieť aj na dezerty, ktoré počas horúčav osviežia. Samozrejme domáce nanuky nesmú chýbať. Môžete však do svojho zoznamu letných sladkých dobrôt pridať aj tento zmrzlinový nepečený koláč, ktorý si vaše deti zamilujú. Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

30 ks
dlhé piškóty
300 ml
mlieko

Krém:

400 ml
smotana na šľahanie
50 g
mascarpone
500 g
jemný tvaroh
140 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
1/2 ks
citrón
1 bal.
stužovač šľahačky

Ovocná vrstva:

750 g
mrazené jahody
80 g
práškový cukor
55 g
kukuričný škrob

Na ozdobu:

podľa potreby
biela čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si formu o rozmere 30 x 40 cm. Na dno poukladáme piškóty, ktoré sme namočili do mlieka.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom do tuhej šľahačky. V druhej miske zmiešame mascarpone, tvaroh, cukor a krátko a na nízkych otáčkach šľaháme. Obe hmoty spojíme a ochutíme citrónovou šťavou. Šľahačkový krém navrstvíme na piškóty a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky na 30 minút.
  3. Mrazené jahody pomocou mixéra rozmixujeme, preložíme do hrnca, pridáme práškový cukor a rozvaríme. Pridáme kukuričný škrob a uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Rovnomerne navrstvíme na krém a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
  4. Pokiaľ chcete dezert podávať úplne chladný, odporúčam pred podávaním celý plech vložiť do mrazničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár