Orechovo čokoládový srnčí chrbát vo veľkonočnom prevedení

Pridal: adkas, 14.3.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduchý a chutný múčnik, ozdobený v štýle Veľkej noci. Autor: adkas
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas, 14.3.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Základ:
3 ksvajce
150 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 gpolohrubá múka
3 lyžiceolej
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
2 lyžicerum
50 ghrozienka
50 gposekaná čokoláda
50 gposekané orechy
štipkasoľ
Poleva:
100 ghorká čokoláda
1 lyžičkaolej
Na zajačikov:
cca 100 gmarcipán
22 ksmandľové lupienky
na oči, ústa, nospotravinárska farba
- Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a rum, prešľaháme. Pridáme nasekané orechy, čokoládu a hrozienka. Znovu premiešame. Ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Mieša sa to trochu ťažšie, pretože cesto je husté, ale od pridaného snehu z bielkov bude masa redšia a bude sa ľahšie miešať. Dávame pozor, aby sme penu nerozbili, pretože múčnik bude tuhý.
- Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie (môžete aj vymazať tukom a vysypať múkou) a celú masu vylejeme do formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov 45 minút. Kontrolujeme špajdľou. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si z marcipánu ozdoby a necháme ich na pracovnej doske trochu vyschnúť - lepšie sa s nimi bude manipulovať. Z mandľových lupienkov urobíme ušká a z farieb oči, nos, ústa, prípadne ozdobíme mašličkou ako som to robila ja. Ak nechcete používať potravinárske farbivá, použite čokoládu - špajdľu namočíme a nakreslíme oči, ústa a nos.
Môj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechově čokoládový srnčí hřbet ve velikonočním provedení.
KOMENTÁRE K RECEPTU