Orechové trojhranky - návykové orechové trojuholníčky

Pridal: Danula Vašíčková, 13.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Orechové pečivo, Koláče, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
A potom teda už okrem úchylky na sladké a orechy som inak vcelku normálna... Bežne z orechov nič moc nekúzlim, pretože Jakub je alergik a znesie ledva arašidy. Lenže vlani bola silná úroda vlašských orechov a keď som teraz zrevidovala zásoby, zistila som, že by som s nimi "zastavila rieku". Takže som pri tom upratovaní dostala chuť na niečo veeeľmi orechového... /Inšpirácia od Reny/ Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 13.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Orechové pečivo, Koláče, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
300 ghladká múka
130 gpráškový cukor
130 gmaslo
2 ksvajce
štipkasoľ
1/2 sáčkuprášok do pečiva
Orechová hmota:
250 gmaslo
250 gkryštálový cukor
1 ksvnútro vanilkového struku
250 gmleté orechy
250 gsekané lúpané mandle
5 lyžícrum
- Vypracujeme hladké cesto a ihneď ho rozvaľkáme na veľký plech (ja mám 42x32cm vnútorný rozmer). Ľahko potrieme pikantnou marmeládou (ja som dala asi 3 lyžice domácej marhuľovej), navrch natrieme orechovú hmotu a pečieme asi 20 minút na 175 stupňov. Ešte teplé na plechu nakrájame na trojuholníky a vychladnuté môžeme máčať v čokoláde.
- V kastróle rozpustíme maslo, pridáme cukor a necháme taviť, potom pridáme vanilku, orechy a rum, dôkladne premiešame a ešte horúce rozotrieme na cesto.
- Pozn.: Toto nie je múčnik, ale skôr cukrovinka ku káve alebo na vianočný stôl. Využiť sa dajú akékoľvek orechy podľa chuti a možností. A v uzatvárateľnej plastovej dóze vydrží táto dobrota pokojne 3 týždne.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechové trojhránky - návykové ořechové trojúhelníčky.
KOMENTÁRE K RECEPTU