Orechové trojhranky - návykové orechové trojuholníčky

Recept Orechové trojhranky - návykové orechové trojuholníčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

A potom teda už okrem úchylky na sladké a orechy som inak vcelku normálna... Bežne z orechov nič moc nekúzlim, pretože Jakub je alergik a znesie ledva arašidy. Lenže vlani bola silná úroda vlašských orechov a keď som teraz zrevidovala zásoby, zistila som, že by som s nimi "zastavila rieku". Takže som pri tom upratovaní dostala chuť na niečo veeeľmi orechového... /Inšpirácia od Reny/ Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

300 ghladká múka
130 gpráškový cukor
130 gmaslo
2 ksvajce
štipkasoľ
1/2 sáčkuprášok do pečiva

Orechová hmota:

250 gmaslo
250 gkryštálový cukor
1 ksvnútro vanilkového struku
250 gmleté orechy
250 gsekané lúpané mandle
5 lyžícrum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vypracujeme hladké cesto a ihneď ho rozvaľkáme na veľký plech (ja mám 42x32cm vnútorný rozmer). Ľahko potrieme pikantnou marmeládou (ja som dala asi 3 lyžice domácej marhuľovej), navrch natrieme orechovú hmotu a pečieme asi 20 minút na 175 stupňov. Ešte teplé na plechu nakrájame na trojuholníky a vychladnuté môžeme máčať v čokoláde.
  2. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme cukor a necháme taviť, potom pridáme vanilku, orechy a rum, dôkladne premiešame a ešte horúce rozotrieme na cesto.
  3. Pozn.: Toto nie je múčnik, ale skôr cukrovinka ku káve alebo na vianočný stôl. Využiť sa dajú akékoľvek orechy podľa chuti a možností. A v uzatvárateľnej plastovej dóze vydrží táto dobrota pokojne 3 týždne.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť