NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Orechové trojhranky - návykové orechové trojuholníčky
Orechové trojhranky - návykové orechové trojuholníčky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   13.10.2020

Orechové trojhranky - návykové orechové trojuholníčky

A potom teda už okrem úchylky na sladké a orechy som inak vcelku normálna... Bežne z orechov nič moc nekúzlim, pretože Jakub je alergik a znesie ledva arašidy. Lenže vlani bola silná úroda vlašských orechov a keď som teraz zrevidovala zásoby, zistila som, že by som s nimi "zastavila rieku". Takže som pri tom upratovaní dostala chuť na niečo veeeľmi orechového... /Inšpirácia od Reny/ Autor: Danka

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
130 g
práškový cukor
130 g
maslo
2 ks
vajce
štipka
soľ
1/2 sáčku
prášok do pečiva

Orechová hmota:

250 g
maslo
250 g
kryštálový cukor
1 ks
vnútro vanilkového struku
250 g
mleté orechy
250 g
sekané lúpané mandle
5 lyžíc
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vypracujeme hladké cesto a ihneď ho rozvaľkáme na veľký plech (ja mám 42x32cm vnútorný rozmer). Ľahko potrieme pikantnou marmeládou (ja som dala asi 3 lyžice domácej marhuľovej), navrch natrieme orechovú hmotu a pečieme asi 20 minút na 175 stupňov. Ešte teplé na plechu nakrájame na trojuholníky a vychladnuté môžeme máčať v čokoláde.
  2. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme cukor a necháme taviť, potom pridáme vanilku, orechy a rum, dôkladne premiešame a ešte horúce rozotrieme na cesto.
  3. Pozn.: Toto nie je múčnik, ale skôr cukrovinka ku káve alebo na vianočný stôl. Využiť sa dajú akékoľvek orechy podľa chuti a možností. A v uzatvárateľnej plastovej dóze vydrží táto dobrota pokojne 3 týždne.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov