Orechové tornádo z kyslej smotany

Recept Orechové tornádo z kyslej smotany

Pridal: Triniti, 4.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Týmto krehkým koláčikom s kyslou smotanou a orechmi nikto neodolá. Vynikajúci recept, ktorý si obľúbite. Chutia tak skvele, že aj dvojnásobná dávka bude málo. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 4.4.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
4 gjedlá sóda
1/4 lyžičkysoľ
200 gmaslo
200 gkyslá smotana

Náplň:

170 ghladká múka
150 gkryštálový cukor
50 gmaslo
1 ksvajce
50 gorechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme jedlú sódu, soľ, na kocky nakrájané maslo izbovej teploty a kyslú smotanu.
  2. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré odložíme do chladničky na pol hodinu. Pripravíme si náplň. Zmiešame všetky suroviny (vajíčko oddelíme na bielok a žĺtok - do náplne použijeme iba žĺtok), ktoré dáme bokom.
  3. Odležané cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 2 časti, každú časť rozvaľkáme na tenší plát, ktorý potrieme bielkom. Uložíme náplň a zrolujeme.
  4. Vrch rolky ozdobíme vidličkou - odtlačíme vzor vidličky.
  5. Krájame ostrým nožom šikmé kúsky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Vrch potrieme žĺtkom, ozdobíme orieškami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť