NajRecept.sk Dezerty Koláče Orechové tornádo z kyslej smotany
Orechové tornádo z kyslej smotany
Recept Orechové tornádo z kyslej smotany
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   4.4.2021

Orechové tornádo z kyslej smotany

Týmto krehkým koláčikom s kyslou smotanou a orechmi nikto neodolá. Vynikajúci recept, ktorý si obľúbite. Chutia tak skvele, že aj dvojnásobná dávka bude málo. Autor: Triniti

50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
4 g
jedlá sóda
1/4 lyžičky
soľ
200 g
maslo
200 g
kyslá smotana

Náplň:

170 g
hladká múka
150 g
kryštálový cukor
50 g
maslo
1 ks
vajce
50 g
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme jedlú sódu, soľ, na kocky nakrájané maslo izbovej teploty a kyslú smotanu.
  2. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré odložíme do chladničky na pol hodinu. Pripravíme si náplň. Zmiešame všetky suroviny (vajíčko oddelíme na bielok a žĺtok - do náplne použijeme iba žĺtok), ktoré dáme bokom.
  3. Odležané cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 2 časti, každú časť rozvaľkáme na tenší plát, ktorý potrieme bielkom. Uložíme náplň a zrolujeme.
  4. Vrch rolky ozdobíme vidličkou - odtlačíme vzor vidličky.
  5. Krájame ostrým nožom šikmé kúsky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Vrch potrieme žĺtkom, ozdobíme orieškami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár